Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Beklenen ARA ZAM Geldi! Maaşlar Yüzde 25 Yükseldi

Maaş zamlarına dair ağustos

Maaş zamlarına dair ağustos ayının ortalarına doğru yaklaşırken yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bu çerçevede, temmuz ayının ilk günlerinde Türkiye İstatistik Kurumu’nun haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından yılın ilk altı ayındaki enflasyon verilerine göre emekli ve memur maaş zammı belirlenmişti. Zamlı maaşların belirlenmesi ve milyonlarca emeklinin, memurun hesabına aktarılması sonrasında çalışanların maaş zamları da merak edilen konular arasında yer alıyor. Çalışanların maaş zamları için sendikalar ile gerçekleşen görüşmeler neticesinde anlaşmalar sağlandıkça kamuoyunu bilgilendiren duyurular yayınlanıyor. Çalışanlar da toplu iş sözleşmesi ve ek protokol görüşmelerinden çıkacak neticeleri yakından takip ediyorlar. 

Maaşlara Yüzde 25 Zam Yapıldı

Ağustos ayının ilk günlerinden itibaren ülke genelindeki farklı belediyelerde çalışanların maaş zamlarının belirlenebilmesi için sendikalar ile görüşmeler gerçekleştiriliyor. Sosyal haklardaki iyileştirmeleri ve maaş zamlarını içeren toplu iş sözleşmelerinin, ek protokollerin imzalanması durumuda kamuoyunu bilgilendiren duyurular yayınlanırken, Soma Belediyesi de maaşlarda yüzde 25 oranında artış sağlandığını duyurdu. Hizmet İş Sendikası ile imzalanan toplu iş sözleşmesinin detaylarına ilişkin belediyenin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada:

‘’Belediye Başkanımız Sercan Okur ve Hizmet İş Sendikası tarafından yeni toplu iş sözleşmesi ile işçilere yüzde 25 zam ve iyileştirilmiş sosyal haklar sağlandı. Tüm çalışanlarımıza hayırlı olsun’’ denildi.

Toplu İş Sözleşmeleri 2024 Ağustos

Soma Belediyesi yüzde 25 oranındaki maaş zammı ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile bilgilendirmede bulunurken, yurt çapındaki farklı belediyelerde çalışan personeller de belediye yönetimleriyle sendikalar arasında gerçekleşen toplu iş sözleşmelerinden ve ek protokol görüşmelerinden çıkacak neticeleri merak ediyorlar. Ağustos ayının son günlerine kadar maaş zamlarına dair anlaşmalar sağlandıkça yeni açıklamalar yapılacak. Bu kapsamda, belediyelerin resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden maaş zamlarına ve sosyal haklardaki iyileştirmelere dair yapılacak açıklamaları yakından takip edilecek.