‘Binance MASAK Denetleme Kurulu Tarafından Varlıklarınız Kısıtlanmıştır’ Mesajı Ne?

Türkiye’de milyonlarca kişiye gecenin geç saatlerinde gelen mesaj, milyonlarca kişiyi tedirgin etti. Mesajda ‘Binance MASAK Denetleme Kurulu Tarafından Varlıklarınız Kısıtlanmıştır’ denilen mesajda kullanıcıların Binance hesaplarına MASAK Denetimi geldiği ve tüm mal varlıklarının kısıtlandığı ifade edildi. Bu mesaj kullanıcılara resmi numaralar üzerinden gelmediği gibi 0850 ile başlayan farklı hesaplardan atılmaya başlandı. Ancak bu durum kısa sürede […]

Binance MASAK Denetleme Kurulu Tarafından Varlıklarınız Kısıtlanmıştır

Türkiye’de milyonlarca kişiye gecenin geç saatlerinde gelen mesaj, milyonlarca kişiyi tedirgin etti. Mesajda ‘Binance MASAK Denetleme Kurulu Tarafından Varlıklarınız Kısıtlanmıştır’ denilen mesajda kullanıcıların Binance hesaplarına MASAK Denetimi geldiği ve tüm mal varlıklarının kısıtlandığı ifade edildi. Bu mesaj kullanıcılara resmi numaralar üzerinden gelmediği gibi 0850 ile başlayan farklı hesaplardan atılmaya başlandı. Ancak bu durum kısa sürede sosyal medyada yer bulduğu gibi işin arkasındaki sır perdesi de aralandı. Peki gerçek ne? ‘Binance MASAK Denetleme Kurulu Tarafından Varlıklarınız Kısıtlanmıştır’ mesajı alanlar ne yapmalı?

‘Binance MASAK Denetleme Kurulu Tarafından Varlıklarınız Kısıtlanmıştır’ Mesajına Dikkat!

Vatandaşlara gönderilen ‘Binance MASAK Denetleme Kurulu Tarafından Varlıklarınız Kısıtlanmıştır’ mesajı dolandırıcıların yeni bir yöntemi. Farklı numaralardan gönderilen bu mesajlar tamamen rasgele atılıyor. Bu nedenle herhangi bir gerçekliği olmadığı gibi mesaj alan kişilerin büyük bir bölümünün Binance hesabı dahi bulunmuyor.

Binance MASAK Denetleme Kurulu Tarafından Varlıklarınız Kısıtlanmıştır mesajıyla yönlendirilen sahte Binance sayfası

Güvenlik uzmanları tarafından yapılan açıklamalarda bu mesajı alanların dikkatli olması ve numarayı engellemesi gerektiği bildiriliyor. MASAK tarafından herhangi bir Binance operasyonu yapılmadığı gibi Binance tarafından da bu konuda böyle bir bildirim gönderilmiyor. Bu nedenle mesajı alan kullanıcıların herhangi bir işlem yapmaması ve özellikle Binance hesabı bulunanların mesajdaki linkler üzerinden bilgi girişinde bulunmaması öneriliyor.

Exit mobile version