Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Binlerce Samsung Çalışanının Grevi Sürüyor

Dünyanın en büyük şirketlerinden

Dünyanın en büyük şirketlerinden birisi olan Samsung’da tüm dünyanın yakından takip ettiği bir grev başladı. Şirkette Uluslararası Samsung Electronics Sendikası adıyla sendikal örgütlenmeye giden 6 bin çalışan iş şartlarının iyileştirilmesini talep ederek greve başlamıştı. 3 gün süreceği belirtilen grev, sonuç alınamayınca uzatıldı. Sendikal haklarını kullanan şirket çalışanlarına yönelik Samsung’un hiçbir adım atmaması da dikkatlerden kaçmadı.

Samsung Grevi “Süresiz” Olarak Uzatıldı

Sendika tarafından yapılan açıklamalarda grevin süresiz olarak uzatıldığı ifade edildi. Daha önceden gündeme gelen haberlerde grevin 5 güne çıkarılacağı konuşuluyordu. Ancak yaşanan son gelişmelerin ardından alınan karar ile birlikte grev süresiz olarak uzatıldı. Samsung ile sendika temsilcileri arasında hiçbir görüşmenin gerçekleşmemesi, Samsung’un bir yaklaşımda bulunmaması grev yapan işçiler için tepki çeken bir detay olurken Samsung cephesinden bir hamle gelene kadar işçilerin grev yapmaya devam edeceği ifade edildi.

Sendika 30 bine yakın çalışan kaydı ile Samsung için ciddi bir risk taşıyor. Şu ana kadar 6 bin 540 işçinin katıldığı grevlerin sonuç alınamaması halinde daha da yaygınlaşması ve daha fazla katılımın olması bekleniyor.