Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BYD Manisa’da 1 Milyar Dolara Fabrika Kuracak

Çinli otomobil üreticisi BYD,

Çinli otomobil üreticisi BYD, Avrupa ve diğer bölgelerdeki hedeflerini yakalamak adına yeni bir yatırım yapacak. BYD modellerinin Türkiye’de giderek popüler hale gelmesiyle Türkiye’yi radarına alan şirket, 1 milyar dolar yatırım ile yeni bir fabrika kuracak. Özel bir lansman ile bu yatırımını duyuracak şirket, Türkiye ve bölgedeki ülke pazarlarını için elini güçlendirmek istiyor.

Yüzde 62 Büyüme Kaydetti

2023 yılında şirketin yakaladığı yüzde 62 oranındaki büyüme, şirketin yeni yatırımlarında da teşvik edici oldu. Şirket sadece 2023 yılında 3 milyonu aşkın araç satışı gerçekleştirdi. BYD’nin yanı sıra Chery gibi Türkiye’de popüler olan diğer markaların da benzer yatırımlar yapması hedefleniyor. BYD Türkiye’nin yanı sıra Macaristan’da da yatırım yapacak. Çin dışındaki ilk fabrikasını Macaristan’da kuracak şirketin ikinci fabrikası ise Türkiye’de olacak. Türkiye’nin gümrük birliği anlaşmasına sahip olmasıyla birlikte Avrupa Birliği bölgesinde BYD’nin erişimini kolaylaştıracak.

BYD’nin Türkiye’de yapacağı atılım aynı zamanda Türkiye’de yürürlüğe girecek yüzde 48 ek gümrük vergisi muafiyeti de getirecek. Şirket bu avantaj ile diğer Çinli üreticilerin önüne geçerek Türkiye’deki etkinliğini arttıracak.