Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çiftçiler Bayram Edecek! 4 Gün Sonra Devasa Yardım Ödenecek

Ağustos ayında çiftçilerin tarımsal

Ağustos ayında çiftçilerin tarımsal üretime destek olabilmek için bakanlık ödemeler gerçekleştiriyor. Bu çerçevede, önceki hafta cuma günü beş farklı alt başlıktan oluşan ağustos ayının ilk tarımsal destek ödemesi ülke genelindeki üreticilere iletildi. Söz konusu tarımsal destek ödemesinin alt başlıkları arasında yer alan süt desteği TC kimlik numarasının son hanesine göre üreticilerin hesaplarına aktarılırken, bu hafta da ödemeler devam edecek. Bu durumda, üreticiler de çiğ süt desteğinin hangi tarihlerde hesaplara aktarılacağına ve ağustos ayının son gününe kadar tarımsal desteklerin ne zaman verileceğine ilişkin araştırmalar gerçekleştiriyorlar. Bakanlığın önceki aylarda ileteceği tarımsal destekler baz alınarak ağustos ayı destekleri için tahminler yürütülüyor. 

Ağustos 2024 Tarımsal Destekleri

Tarım ve Orman Bakanlığı ağustos ayının ilk tarımsal destek ödemesini geçen hafta cuma günü çiftçilere iletti. Söz konusu tarımsal destek ödemesinin alt başlıkları arasında yer alan çiğ süt desteği ise TC kimlik numarasının son hanesine göre veriliyor. Bu çerçevede, TC kimlik numarasının son hanesi sıfır-iki-dört ve vergi kimlik numarasının son hanesi sıfır-bir-iki-üç-dört-beş-yedi-dokuz olanlar için cuma günü ödemeler sağlanırken, kimlik ve vergi kimlik numarasının son hanesi altı-sekiz olanlar için 16 Ağustos 2024 tarihinde saat 18.00’den sonra ödemeler yapılacak. Bu çerçevede, bu hafta cuma günü saat 18.00’den sonra TC kimlik numarasının son hanesi 6-8 olan üreticilere çiğ süt desteği sağlanacak. 

Tarımsal Destekler Ağustos 2024

Çiğ süt desteği ödemelerinin bu hafta cuma günü devam etmesi beklenirken, ağustos ayının ortalarında tarımsal desteklere dair gelişmeler üreticiler tarafından yakından takip ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı önceki aylarda olduğu gibi ağustos ayında da tarımsal destekleri ülke genelindeki üreticilerin hesaplarına aktaracak. Bu durumda, ağustos ayının son günlerine kadar cuma günleri farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destekler ülke genelindeki üreticilere iletilebilir. Tarımsal destekler çiftçilerin hesaplara aktarıldıkça bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanacak. Tarımsal desteklerin yanı sıra farklı programlar çerçevesinde de üreticilere ödemeler yapılıyor. Desteklere erişmek ve ayrıntılı bilgi edinmek isteyen kişiler bakanlığın resmi internet sitesini ve sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirler.