Çiftçilere 1.4 Milyar TL Tarımsal Destek! Ağustosta Yeni Yardım Geldi

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ağustos ayında yeni tarımsal destek ödemesini ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına yatırdı. 

Bitkisel ürün sigortası, büyükbaş hayvan desteği, kırsal kalkınma yatırım, lisanslı depolarda ürün kirası ve nakliye analizi, sertifikalı tohum üretim desteği, geleneksel zeytin bahçelerinin rehabilitasyonu gibi farklı alt başlıklardan oluşan yeni tarımsal destek ödemesi ağustos ayının son günlerine doğru ilerlerken Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına aktarıldı. Söz konusu tarımsal desteğin sağlanmasının ardından detaylar merak konusu olurken, bakanlık da resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladığı duyurular ile ödemelerin ayrıntılarına ilişkin bilgi verdi. 

Tarımsal Destek 2024 Ağustos

Toplamda 1 milyar 749 milyon 141 bin TL tutarındaki tarımsal destek ödemesinin çiftçilere sağlanmasının ardından detaylara ilişkin bilgi veren Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı “1 milyar 479 milyon 141 bin lira tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz.” ifadesini kullandı. Tarımsal desteğin sağlanmasının ardından bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada:

‘’Paylaşımda yer alan bilgilere göre, çiftçilere, bitkisel ürün sigortası için 1,2 milyar lira, büyükbaş hayvan (besi) için 175 milyon 989 bin lira, kırsal kalkınma yatırımı için 81 milyon 101 bin lira, lisanslı depolarda ürün kirası ve nakliye analizi için 12 milyon 875 bin 62 lira, sertifikalı tohum üretimi için 8 milyon 324 bin 976 lira, geleneksel zeytin bahçelerinin rehabilitasyonu için 850 bin 962 lira destek ödemesi yapılacak’’ denildi.

Tarım Bakanlığı Destekleri 2024 Ağustos

1.4 milyar TL tutarındaki tarımsal destek ödemesinin ağustos ayının son günlerine doğru ilerlerken ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına aktarılmasının ardından tarımsal desteğin yanı sıra farklı programlar çerçevesinde sunulacak olan yardımlar da merak edilen konular arasında yer alıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından destek ödemeleri genellikle cuma günleri ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına yatırılırken, farklı programlar çerçevesinde de ödemeler gerçekleştirilmeye devam ediyor. Bu durumda, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın üreticilere sunduğu desteklere erişmek, detaylı bilgi edinmek isteyen kişiler bakanlığın resmi internet sitesini, sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirler.

Exit mobile version