Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çiftçilere Dekar Başına 362 TL Verilecek! Tarım Bakanlığı Duyurdu

2024 yılında sağlanacak olan bitkisel üretim desteklemeleri ile diğer bazı tarımsal desteklere ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayınlandı. 

2024 yılında sağlanacak olan

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tarımsal desteklerine ilişkin yayınladığı duyurular önceki aylarda olduğu gibi ağustos ayında da gündemin ilk sıralarında yer alıyor. Geçtiğimiz hafta cuma günü ağustos ayının ikinci tarımsal destek ödemesi sağlanırken, Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile birlikte çiftçilere bu yıl ödenecek bitkisel üretim destekleri belli oldu. Söz konusu desteklerin açıklanmasının ardından ayrıntılar merak konusu olurken, bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan duyuruyla bilgi verildi. 

Bitkisel Üretim Destekleri 2024

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre dekar başına çeltik için 300 TL mazot ve 62 TL gübre olmak üzere toplam 362 TL destek verilecek. Desteklerin detaylarına ilişkin bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan bilgilendirme metninde:

‘’Arpa, aspir, buğday, çavdar, tritikale, kuru fasulye, yulaf için dekar başına 123 lirası mazot ve 62 lirası gübre olmak üzere 185 lira, çeltik için 300 lirası mazot ve 62 lirası gübre olmak üzere 362 lira, dane mısır, fındık, kuru soğan, patates, yaş çay, zeytin için 103 lirası mazot ve 35 lirası gübre olmak üzere 138 lira, mercimek, nohut için 123 lirası mazot ve 35 lirası gübre olmak üzere 158 lira destek verilecek. Kütlü pamuk için 410 lirası mazot ve 62 lirası gübre olmak üzere 472 lira, soya için 205 lirası mazot ve 62 lirası gübre olmak üzere 267 lira, yağlık ayçiçeği, kolza (kanola) için 144 lirası mazot ve 62 lirası gübre olmak üzere 206 lira, yem bitkileri için 103 lirası mazot ve 62 lirası gübre olmak üzere 165 lira ve diğer ürünler için 103 lirası mazot ödemesi ve 35 lirası gübre olmak üzere 138 lira destek sağlanacak. Ayrıca nadas için de 50 lira mazot desteği ödemesi yapılacak’’ denildi.

Tarımsal Destekler 2024 Ağustos

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan bilgilendirme metni ile bu yıl ödenecek olan bitkisel üretim desteklerinin detayları belli olurken, tarımsal desteklerin yanı sıra farklı ödemeler de merak edilen konular arasında yer alıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı farklı programlar çerçevesinde üreticilere düzenli olarak destekler sunarken, söz konusu desteklere erişmek ve detaylı bilgi edinmek isteyen kişiler de bakanlığın resmi internet sitesini ve sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirler.