Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çiftçilere Eylül 2024 Öncesi Büyük Yardım! 1.9 Milyar TL Tarımsal Destek

Tarım ve Orman Bakanlığı ağustos ayının son tarımsal destek ödemesini dün itibariyle ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına yatırdı. 

Tarım ve Orman Bakanlığı

Eylül ayı öncesinde eylül ayı boyunca sağlanacak olan tarımsal desteklere ilişkin üreticilerin araştırmaları sürerken, Tarım ve Orman Bakanlığı da ağustos ayı boyunca cuma günleri tarımsal destekleri sağlamaya devam etti. Bu kapsamda, dün itibariyle ağustos ayının son tarımsal destek ödemesi de verildi. Farklı alt başlıklardan oluşan ve toplamda 1.924.243.000 TL tutarında olan tarımsal destek ödemesinin ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına aktarılmasının ardından bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan duyuruları ile kamuoyu bilgilendirilirken, üreticiler de tarımsal desteklerin detaylarına ilişkin araştırmalar gerçekleştiriyorlar. 

Ağustos 2024 Çiftçi Destek Ödemesi

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre ağustos ayının üçüncü ve son tarımsal destek ödemesi dün itibariyle ülke genelindeki üreticilere verildi. Bitkisel ürün sigortası, büyükbaş hayvan alımı, hayvan hastalıkları tazminatı, hububat bakliyat dane mısır desteği ödemeleri çerçevesinde toplam 1.924.000.243.000 TL tutarındaki tarımsal destek ödemesi ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına aktarılırken, ödemelerin yapılmasının ardından Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile detaylara ilişkin bilgi verdi. Dört farklı alt başlıktan oluşan ağustos ayının son tarımsal destek ödemesine ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Yumaklı:

“1 milyar 924 milyon 243 bin lira tarımsal destekleme ödemesini çiftçilerimizin hesaplarına aktardık.” ifadesini kullandı.

Tarımsal Destekler 2024 Eylül

Ağustos ayının son tarımsal destek ödemesinin verilmesinin ardından ağustos ayının son günü itibariyle eylül ayı tarımsal destekleri ile ilgili üreticilerin araştırmaları hız kazandı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın eylül ayında tarımsal destekleri belirli bir takvime göre ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına aktarması bekleniyor. Bu durumda, eylül ayı boyunca farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destek ödemelerinin cuma günleri ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına yatırılması halinde bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu bilgilendirilecek.