Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Bir İlk: “Suriye’de Barış İstiyoruz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılmak üzere ziyaret ettiği ABD’nin başkenti Washington’dan dönüşte gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. Gündeme dair gazetecilerin sorunlarını yanıtlayan ve açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özellikle Suriye barışı konusunda söyledikleri tüm dünyada geniş yer buldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriye’deki bir barışın en çok Türkiye’ye fayda sağlayacağını ifade etti.

“Suriye’deki barış en çok bize fayda sağlayacak”

Gazetecilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Beşşar Esed’e yaptığı daveti sorması üzerine açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konudaki tüm görevin Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a verildiğini ve süreci onun yürüteceğini söyledi.  “Görevi Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a verdim. Dışişleri Bakanım da şu anda muhataplarıyla görüşmek suretiyle işin bütün yol haritasını belirleyecekler. Ona göre de inşallah adımı atacağız. Biz Suriye’de adil bir barışın mümkün olduğunu düşünüyoruz. Suriye’nin toprak bütünlüğünün bizim de çıkarımıza olduğunu her fırsatta dile getiriyoruz. Suriye’de inşa edilecek hakkaniyetli bir barış, en çok bize fayda sağlayacak. Bu inşa sürecinin en önemli adımı da Suriye ile yeni bir dönem başlatmaktan geçtiğini söylüyoruz. Şu ana kadar bu süreç olumlu istikamette gelişti. Temenni ediyorum ki yakın bir zamanda somut adımları da atarız.” diyerek son gelişmeleri aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan bölgede yeni bir döneme işaret etti.

ABD ve İran’ın da bu sürece destek vermesi gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yıllardan beri sürdürülen mücadelelerin artık sona ermesi gerektiğini belirtti. Erdoğan “Bu süreci terör örgütleri zehirlemek için elinden geleni yapacaklardır. Provokasyonlar tertipleyip oyunlar kuracaklardır. Tüm bunların farkındayız ve hazırlıklıyız. Biz Suriye’de barış istiyoruz ve barışın yanında olan herkesi de bu tarihi çağrımıza desteğe bekliyoruz.” diyerek sözlerini noktaladı.