Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Depremzedelere AFAD Kira Yardımı Kesiliyor

6 Şubat 2023 yılında

6 Şubat 2023 yılında meydana gelen deprem sonrasında kira desteğini başlatan AFAD’ın bu desteği sona erdireceği açıklandı. Başvuruda bulunan ve hak sahibi olduğu tespit edilen kişilere verilen kira yardımları haziran ayı itibariyle sona erecek.

AFAD Kira Desteği Neden Bitiyor?

AFAD kira yardımı ile ilgili hak sahiplerine mesaj ile bilgilendirme yapıldı. Bilgilendirmede gerekçelere yer verilirken haziran ayı sonrasında herhangi bir destek ödemesinin yapılmayacağı belirtildi.

AFAD çadırları
Depremzedelere AFAD Kira Yardımı Kesiliyor

Kişilere gönderilen mesajlarda , “Orta hasar ve üzerinde hasarlı olduğu tespit edilen konutlarda ikamet eden kiracı ailelerimizin kira destek ödemelerine Nisan 2023 tarihinde başlamıştık. 12 ay ödemesi planlanan kiracılara destek ödemelerinin 15’inci ve Sonuncusunu haziran ayında yaparak tamamlayacağız” denildi. 1 yıl yapılması planlanan ödemelerin 15 aydır devam ettiği belirtilirken haziran ayı itibariyle desteğin sona erdirileceği ifade edildi.

AFAD Kira Desteği Ne Kadardı?

Genelde her ayın 15’i itibariyle hak sahiplerine AFAD tarafından ödeme yapılıyordu. Şehirlere göre küçük farklar olsa da kiracılara 5000 TL, ev sahiplerine ise 7500 TL olarak ödeme yapılıyordu.