Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Direksiyon Sınavında Sil Baştan Değişiyor

Dünya genelinde ehliyet sınav

Dünya genelinde ehliyet sınav soruları arasında yanmalı motorlar yaygın bir şekilde yer alıyor. Ancak elektrikli araçların yaygınlaşmasıyla birlikte ehliyet sınavlarında da değişikliğe gidilecek. Orta Anadolu Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Başkanı Serdar Tepeöz tarafından yapılan açıklamalara göre özellikle sınav sorularında değişikliğe gidileceği belirtildi. İçten yanmalı motor sorularının ağırlığı azaltılacak ve bu alandan daha az soru yöneltilecek. Azaltılacak motor soruları yerine ise daha güncel konular eklenecek ve elektrikli araçlara yönelik de düzenleme yapılacak.

Şu anda sınavlarda elektrikli araçlara yönelik hiçbir soru yer almazken düzenleme sonrasında elektrikli araçlara yer verilecek. Üstelik direksiyon sınavı sırasında da adayların motor bölümlerini göstermesi isteniyordu. Düzenleme sonrasında bu durum da değişecek ve güncel durumlara göre ehliyet alma işlemleri ve sınavlara

Direksiyon Sınavında 2. Parkur Geliyor

Yapılacak bir diğer değişiklik ise kursiyerler için ikinci parkur da devreye alınacak. Tepeöz, Türkiye genelinde tek bir parkur ile direksiyon sınavlarının yapıldığını belirterek tüm adayların bu parkurları ezberlediğini söyledi. İkinci parkur ile daha farklı konularda direksiyon pratiği yapabilecek adaylar için eğitim kalitesi de arttırılmış olacak.

Düzenlemelerde bir diğer değişiklik ise engelli adaylar için olacak. Engelli adaylar, sınavlara kendi araçlarıyla girecek ve böylece engelli bireylerin yaşadığı bu problem de ortadan kaldırılmış olacak.