Ekmek 12 TL Oldu! Yeni Zam Bugünden İtibaren Geçerli Olacak

Eylül ayı öncesinde ekmek fiyatlarında artışa gidildikçe yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. 

Ağustos ayının ilk günlerinden 26 Ağustos tarihine kadar yurt çapındaki farklı şehirlerde fırıncıların talepleri doğrultusunda ekmek fiyatlarında artışlar oluşması halinde fırıncılar odaları güncel ekmek fiyatlarına dair kamuoyunu bilgilendirdiler. Bu kapsamda, ağustos ayının son günlerinde de ekmek fiyatlarına dair gelişmeler gündemin ilk sıralarında yer almaya devam ediyor. Ülke genelindeki farklı illerde ve ilçelerde ikamet eden vatandaşlar da ekmek fiyatlarına dair güncel gelişmeleri yakından takip ediyorlar. 

Ekmeğe Ağustos 2024 Zammı

Ağustos ayının son günlerinde ekmek fiyatlarında değişiklik yaşanmaya devam ediyor. Bu çerçevede Bursa’nın Yenişehir ilçesinde gerçekleşen artış neticesinde 300 gram ekmek 12 TL seviyesine yükseldi. YESAŞ Ekmek zammı duyururken, söz konusu fiyat artışının bugünden itibaren geçerli olacağı belirtildi. Yenişehir’de 300 gram ekmek 12 TL seviyesine yükselirken, diğer ilçelerde ise 200 gram ekmek 10 TL’den satılıyor. 

Halk Ekmeğe Zam Gelecek Mi?

Yenişehir’de ekmeğe zam yapılmasının ve 300 gram ekmeğin 10 TL olmasının ardından yurt çapındaki farklı illerde de ekmek fiyatlarında artışlar oluşması halinde fırıncılar odalarının resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyunun bilgilendirilmesi bekleniyor. Ekmek fiyatlarındaki artışlar ile birlikte, belediyelerin halk ekmek projeleri de yakından takip ediliyor. Halk ekmek fiyat tarifelerinde değişiklikler oluşması durumunda da belediyeler açıklamalar yapacaklar.

Exit mobile version