Elektrik ve Çocuk Yardımı Geldi! Aile Bakanı Müjdeyi Duyurdu

Ağustos ayının ilk günlerinden itibaren sosyal yardımlara dair gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Bu durumda, birkaç gün önce yaşlı ve engelli aylıklarının verilmesinin ardından farklı destek ödemelerinin ne zaman sağlanacağı merak edilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da aile destek paketi ödemelerinin süresinin yıl sonuna kadar uzatıldığını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından aile destek paketi […]

Ağustos ayının ilk günlerinden itibaren sosyal yardımlara dair gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Bu durumda, birkaç gün önce yaşlı ve engelli aylıklarının verilmesinin ardından farklı destek ödemelerinin ne zaman sağlanacağı merak edilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da aile destek paketi ödemelerinin süresinin yıl sonuna kadar uzatıldığını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından aile destek paketi ödemelerinin hangi tarihte sağlanacağı ile ilgili araştırmalar gerçekleşirken, aile destek paketinin yanı sıra farklı ödemelerin detayları ile ilgili de bilgi verildi. 

Aile Destek Ne Zaman Verilecek?

Aile destek paketinin temmuz ayı ödemesi ile birlikte sona ereceği düşünülüyordu ancak kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söz konusu sosyal yardımların yıl sonuna kadar dar gelirli hanelere sağlanacağını belirtti. Bu çerçevede, program süresinin uzatılmasının ardından ödemelerin ne zaman yapılacağı araştırılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş 9 Ağustos tarihinden itibaren ödemelerin sağlanacağını duyurdu. Bu durumda, yarından itibaren hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteren aile destek paketi ödemelerinin sağlanması bekleniyor. 

Elektrik ve Çocuk Yardımı

Aile destek paketi çerçevesinde ağustos ayında da düşük gelirli hanelere 850 TL ile 1250 TL aralığında ödeme yapılması beklenirken, aile destek programı bünyesinde yer alan farklı yardımlar da merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın açıklamasına göre aile destek programı kapsamında çocuk sayısına göre ödenek ve elektrik tüketim desteği sağlanıyor. Program kapsamında yaklaşık 7 milyon çocuk için 20 milyar TL’den fazla çocuk desteği iletilirken, elektrik tüketim desteği ödemesi de veriliyor. Önümüzdeki aylarda da ayın ortasına doğru yaklaşırken aile destek paketi ödemeleri iletiledikçe bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu bilgilendirilecek. Aile destek paketinin yanı sıra farklı sosyal yardımlardan yararlanan vatandaşlar da bakanlığın yapacağı açıklamaları yakından takip edecekler. 

Exit mobile version