Elektrikli Otomobil Satışlarında Çarpıcı Düşüş

Elektrikli araç satışlarına yönelik son raporlar, satışlardaki düşüşleri ortaya çıkardı. Çin gibi bölgelerde satışlar artarken özellikle Avrupa bölgesindeki satışlarda gerilemeler dikkat çekti. Avrupa’daki belirsiz durum ise sektörü derinden etkiledi. Almanya’da Elektrik Araç Satışları Düştü Almanya’da açıklanan son araç satı raporlarına göre elektrikli araç satışlarındaki düşüş yüzde 16,4 olarak belirtildi. Tesla’nın etkin olduğu bölgede satışlardaki gerileme […]

Elektrikli Otomobil Satışlarında Çarpıcı Düşüş

Elektrikli araç satışlarına yönelik son raporlar, satışlardaki düşüşleri ortaya çıkardı. Çin gibi bölgelerde satışlar artarken özellikle Avrupa bölgesindeki satışlarda gerilemeler dikkat çekti. Avrupa’daki belirsiz durum ise sektörü derinden etkiledi.

Almanya’da Elektrik Araç Satışları Düştü

Almanya’da açıklanan son araç satı raporlarına göre elektrikli araç satışlarındaki düşüş yüzde 16,4 olarak belirtildi. Tesla’nın etkin olduğu bölgede satışlardaki gerileme sonrasında 2024’ün ilk 6 ayında sadece 21 bin  249 adet araç satışı yapıldı. Düşen satışlardan en çok etkilenen marka ise Tesla oldu. Tesla’nın sadece Almanya’da yüzde 41,6 oranında satış kaybı yaşadığı belirtildi.  Şirket bu düşüş sonrasında ilgili dönemde sadece 4 bin 648 araç satışı gerçekleştirebildi. Bölgede satışlarını koruyan MG ise 5 bin 158 adet araç satışı ile Tesla’yı geçerek ülkede en çok araç satışı yapan marka konumuna yükseldi. Elektrikli otomobil satışlarındaki düşüşe karşın otomobil satışlarında ise yüzde 5,4 oranında artış kaydedildi. Benzinli, hibrit ve dizel gibi yakıtlar kullanan araçlar satışlarda yeniden hız kazandı.

Bu araçlarda en çok satış yapan Mercedes oldu. 126 bin 847 araç satışı yapan Mercedes’i 114 bin 690 araç ile BMW takip etti.  Mercedes yüzde 10’u aşan bir düşüş yaşamasına rağmen BMW’yi geçmeyi başardı.

Exit mobile version