Emeklilere 10 Bin TL Maaş Düzenlemesi Geliyor

Türkiye’de Temmuz ayı memur zamları sonrasında kök maaşa takılan emekli vatandaşlar için yeni düzenleme yapılacağı aktarıldı. 1.8 milyon emekliyi yakından ilgilendiren bu düzenlemelerde vatandaşların refah düzeyini arttırmak ve daha yüksek maaş sağlayabilmek adına kalıcı bir çözüm sunulacak. Yapılan açıklamalara göre şu anda maaşı 10 bin TL’nin altında kalan emekli sayısı 1.8 milyon. Milyonlarca kişiyi yakından […]

Emeklilere 10 Bin TL Maaş Düzenlemesi Geliyor

Türkiye’de Temmuz ayı memur zamları sonrasında kök maaşa takılan emekli vatandaşlar için yeni düzenleme yapılacağı aktarıldı. 1.8 milyon emekliyi yakından ilgilendiren bu düzenlemelerde vatandaşların refah düzeyini arttırmak ve daha yüksek maaş sağlayabilmek adına kalıcı bir çözüm sunulacak. Yapılan açıklamalara göre şu anda maaşı 10 bin TL’nin altında kalan emekli sayısı 1.8 milyon. Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren bu durumun çözülmesi için yapılacak çalışmalar, ek bir bütçe ve maliyet de gerektiriyor.

Düzenlemeler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Sunulacak

Kök maaş üzerinde yapılacak çalışmaların tamamlanmasının ardından düzenlemeler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak. Bu düzenlemelerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son onayının alınmasının ardından vatandaşa bilgilendirme yapılacak ve yeni ay itibariyle emekli maaşlarında değişikliğe gidilmiş olacak. Ek zam ya da refah payı gibi geçici düzenlemeler ile kök maaş sorunun çözülemeyecek olması nedeniyle böyle bir düzenlemeye ihtiyaç duyulduğu aktarıldı.

Şu anda mevcut düzenlemeler kapsamında emekli vatandaşlar, yüzde 24,73 oranında zam alacak. Ancak kök maaşı düşük olan vatandaşlar, 10 bin TL’nin altında kalan kök maaşları nedeniyle zamdan yararlanamıyor. Bundan sonraki süreçte de artışlar yapılacak olsa da kök maaş sorunu devam ediyor.  NTV’de yer alan bu gelişmeler milyonlarca emekli için umut verdi.  AK Parti kurmaylarının hazırlık yaptığı raporla ilgili önümüzdeki günlerde daha fazla detayın gündeme gelmesi bekleniyor.

Exit mobile version