Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Emekliye Ulaşım İndirimi Firmalara Takıldı

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayınlanan düzenleme ile yüzde 20 oranında indirim tanınmıştı. Şehirler arası otobüs yolculuklarında geçerli olan yüzde 20 indirime firmalar uymadı. Firmaların çeşitli gerekçeler ile indirim tanımadığı emekliler ise duruma tepki gösterdi. Emekliler bayram öncesinde indirimli bilet hakkından yararlanmak istese de bu indirimler çok sınırlı kaldı.

Emekliler Yılında Emeklilere Kötü Haber

Emekliler yılı olarak ilan edilen 2024, emekliler için beklentilerin altında kaldı. Pek çok indirim uygulanan emekliler için ulaşımda yaşanan sorunlar tepkilere neden oldu. Yüzde 20 indirim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yürürlüğe alınmıştı. 31 Mayıs 2024 itibariyle yürürlüğe giren düzenlemelerde ulaşımın yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarında yüzde 15 indirim de tanınmıştı. Haberlere de konu olan emekli indirimlerinde firmaların indirimli bilet satmak istemediği gözler önüne serildi.

Bayram döneminde yoğunluk arttığı gibi en pahalı biletler 2000TL seviyelerine ulaştı. Yüzde20 indirim ile 400 TL kadar avantaj elde edebilecek emekliler, şu anda bu hakkından yararlanamıyor. Çeşitli bahaneler sunan emekliler için cezai işlemlerin uygulanması bekleniyor. Yapılan bilgilendirmelere göre 5 şikayet alan firmalar ceza alacak.