Emma Stone’un Filmi Aloha Netflix’te İzleyici Karşısına Çıktı

Dünyaca ünlü oyuncu Emma Stone'un tartışmalı romantik komedisi Aloha artık Netflix'te izlenebilir.

Jerry Maguire’dan Cameron Crowe’un yönettiği 2015 yapımı film, işi gereği Hawaii’ye taşınan bir ABD Hava Kuvvetleri subayının orada yerel halkla çatışmasını ve aynı zamanda bazı aşk ve aile sorunları yaşamasını konu alıyor.

Aloha’nın Bradley Cooper, Rachel McAdams, Bill Murray, John Krasinski ve Alec Baldwin gibi önemli isimlerden oluşan bir oyuncu kadrosu var ancak Stone’un canlandırdığı Yüzbaşı Allison Ng karakteri tartışmaların merkezinde yer alıyor.

Kaptan Ng’nin dörtte bir Çinli ve dörtte bir Hawaiili olduğu, Stone’un ise hiçbiri olmadığı belirtiliyor. İnsanlar Stone’un karakterinin bu yönünün yanı sıra Hollywood’un Hawaii’de geçen filmlerde beyaz oyuncuları oynatmaya devam etmesini de eleştirdi.

Aktör Sandra Oh, Altın Küre 2019 töreninde filmle ilgili sivri bir espri yaparak Aloha’yı “Asyalı-Amerikalı başrol oyuncusu olan bir stüdyo filmi” olarak nitelendirdi ve Stone’un üzgün olduğunu söylemesine neden oldu.

Crowe ayrıca filmin gösterime girmesinden kısa bir süre sonra özür dileyerek şunları söyledi:

“Dört ayı aşkın bir süre boyunca adaya, bölge halkına ve film camiasına pek çok iş sunmaktan son derece gurur duyduk.

Emma Stone yorulmak bilmeden araştırma yapanların başında geliyordu ve eğer onun iyi karakterizasyonunun herhangi bir kısmı şaşkınlık ve tartışmaya neden olduysa, bunun suçlusu benim… Diyalog için minnettarım. Küçüklü büyüklü pek çok sesten çok ilham verici bir şey öğrendim.

Birçoğumuz daha fazla ırksal çeşitliliğe ve temsilde daha fazla gerçekliğe sahip hikayelere açız ve gelecekte bu hikayelerin anlatılmasına yardımcı olmak için sabırsızlanıyorum.”

Aynı dönemde Stone news.com.au’ya şunları söyledi:

“Makro düzeyde Hollywood’daki beyazlatmanın çılgın geçmişini ve sorunun gerçekten ne kadar yaygın olduğunu öğrendim. Bu çok önemli bir konuşmayı ateşledi.”

Tepkilerin ötesinde, Aloha eleştirel ya da ticari olarak iyi bir performans göstermedi. Rotten Tomatoes’da yüzde 20 gibi düşük bir puan aldı ve gişede yapım bütçesini geri kazanamadı.

Aloha şimdi Netflix’te izlenebilir.

Exit mobile version