Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

En Düşük Maaş 35.000 TL Oldu! Zam Müjdesi Resmen Geldi

Ülke genelindeki farklı belediyeler ağustos ayının ortalarında da maaş zamlarına dair kamuoyunu bilgilendirmeye devam ediyorlar. 

Ülke genelindeki farklı belediyeler

Temmuz ayında emekli ve memur maaşlarının zamlanması, aralık ayında asgari ücretin zamlanacak olması nedeniyle söz konusu maaş zamlarına dair gelişmeler milyonlarca kişi tarafından yakından takip edilirken, yurt çapındaki farklı belediyelerde çalışan personeller de maaş zamları ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Bu çerçevede, belediye yönetimleriyle sendikalar arasında gerçekleşen görüşmeler neticesinde belediye personellerinin maaşlarında artışa gidilmesi ve toplu iş sözleşmeleri imzalanması durumunda kamuoyunu bilgilendiren duyurular yayınlanıyor. 

Maaşlara Zam Geldi

Belediye personelinin maaş zamlarına dair ağustos ayının ortasında yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bu çerçevede, Manisa Büyükşehir Belediyesi MASKİ genel müdürlüğü ve şirketlerinde çalışanları olmak üzere 5029 personelin maaşına zam yapıldı. Gerçekleşen artış ile en düşük maaş 35.000 TL seviyesine yükselirken, maaş zammına ilişkin açıklamalarda bulunan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek:

“Çalışanlarımıza söz verdiğimiz gibi, en düşük işçi maaşını (evli ve 1 çocuklu) 26.500 TL’den, 35.000 TL’ye çıkarıyoruz. Yevmiye asgari ücret seviyesinden 666 liradan % 35 artışla 900 liraya, yakacak yardımı 1.200 liradan 2.500 liraya yükselecek. Ayrıca 3.588 TL enflasyon destek primi vereceğiz. Büyükşehir Belediyemizin şirketlerinde, MASKİ dahil toplam 5.029 işçimiz çalışmakta. İşçilerimize verdiğimiz bu ek artışın belediyeye aylık maliyeti 73 milyon lira. Vergi dilimi ve rapor, izin gibi nedenlerle bazı çalışanlarımızın maaşında eksilme olabilir. Ancak üç binden fazla işçimiz 35 bin liranın üzerinde maaş alacak” dedi.

Toplu İş Sözleşmeleri 2024 Ağustos

Manisa Büyükşehir Belediyesi resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı duyuru ile en düşük maaşının 35.000 TL seviyesine yükseldiğini açıklarken, yurt çapındaki farklı belediyelerde, kurumlarda, müdürlüklerde, işyerlerinde çalışan personeller de maaş zamlarına dair gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Bu durumda, önümüzdeki süreçlerde de maaş zamlarına dair anlaşmalar sağlandıkça açıklamalar yapılacak.