Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EURO 2024’te Şampiyon Yarın Belli Oluyor!

Tüm dünyanın yakından takip

Tüm dünyanın yakından takip ettiği 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) sona eriyor. Yarın oynanacak final mücadelesi ile sona erecek futbol şöleninde büyük kupa ya İspanya’nın ya da İngiltere’nin olacak. Almanya’nın başkenti Berlin’de oynanacak büyük final saat 22.00 itibariyle başlayacak. François Letexier’in yöneteceği maçta Cyril Mugnier ve Mehdi Rahmouni yardımcı hakem olarak görev alacak.

İspanya Mağlubiyet Yüzü Görmedi

Euro 2024’te bugüne kadar hiç mağlubiyet almayan Luis de la Fuente yönetimindeki İspanya, tüm takımları tek tek geçmeyi başardı. Gruplarda İtalya, Hırvatistan ve Arnavutluk’u geçen İspanya final turlarında ise Gürcistan, Almanya ve Fransa’yı elemeyi başardı.

İngiltere ise Danimarka, Slovenya ve Sırbistan’ın yer aldığı gruptan 5 puan alarak çıktı. Slovakya, İsviçre ve Hollanda’yı geçen İngiltere çok kritik dakikalarda bulduğu goller ya da penaltı atışları ile finale kadar yükselmeyi başardı.

Daha önce 3 kez şampiyonayı kazanan İspanya’ya karşı İngiltere bir ilki gerçekleştirmek istiyor. Daha önce 27 kez karşılaşan iki takım maçlarında İspanya 10, İngiltere 13 galibiyet aldı.

MUHTEMEL 11’LER

İki takımın yarınki finale şu kadrolarla çıkması bekleniyor:

  • İspanya: Simon, Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella, Ruiz, Rodri, Olmo, Yamal, Morata, Williams
  • İngiltere: Pickford, Walker, Stones, Guehi, Saka, Mainoo, Rice, Shaw, Bellingham, Foden, Kane