Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ev Sahipleri Dikkat! Bakan Şimşek 700 Bin Kişiye Ceza Yazılacağını Duyurdu

Kira gelirlerini beyan etmeyenlere yönelik denetimler devam ederken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de açıklamalarda bulundu. 

Kira gelirlerini beyan etmeyenlere

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın kayıtdışı ve vergi kaçırma ile mücadelesi hız kesmeden devam ederken, kira gelirlerini beyan etmeyenlere yönelik geçtiğimiz süreçlerde bilgilendirmede bulunulmuştu. Bu kapsamda, beyan etmediği belirlenen 700.000 kişiye cezalı işlem uygulanacağı Bakan Şimşek tarafından açıklandı. Söz konusu açıklamanın ardından cezanın detaylarına ve düzenlemeye ilişkin araştırmalar gerçekleştiriliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile bilgi verdi. 

Kira Gelirini Beyan Etmeyenlere Ceza

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklamasına göre kira geliri tespit edilen ve defalarca hatırlatma yapıldığı halde beyanname vermeyen yaklaşık 700.000 mükellef hakkında cezalı işlem gerçekleştirilecek. Söz konusu cezalı işlemlerin detaylarına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile bilgi veren Bakan Şimşek:

‘’Kayıt dışı kalmayı zorlaştıran dijitalleşmenin katkısıyla kapsamlı kira denetimlerimizi sürdürüyoruz.  Kira geliri tespit edilen ve birçok defa hatırlatma yapıldığı halde beyanname vermeyen yaklaşık 700 bin mükellef hakkında cezalı işlem yapılacak. Ayrıca tapu ve ikamet bilgileri kullanılarak kiraya verildiği değerlendirilen 1,5 milyon konut için fiili denetim çalışması başlattık. Vergilendirilmeyen her tür haksız kazancın takipçisiyiz’’ ifadelerine yer verdi.

Kirada Zam Sınırlaması Olacak Mı?

Kira gelirini beyan etmeyenlere cezalı işlem yapılacağı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından duyurulurken, kiracılar da kirada zam sınırlaması olup olmayacağını merak ediyorlar. Hazine ve Maliye Bakanlığı kira zam sınırlamasını temmuz ayı itibariyle sona erdirmişti. Bu kapsamda, ilerleyen süreçlerde kiralarda yüzde 25 zam sınırlamasının hayata geçirilmesi bekleniyor. Kiralara yönelik yeni düzenlemelerin oluşması durumunda da bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu bilgilendirilecek.