Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Evde Bakım Maaşı Ağustos 2024: Sosyal Yardım 1469 TL Zamlı Ödenecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın zamlı evde bakım maaşını hangi tarihte sağlayacağı ve güncel tutarı ağustos ayının ortalarında merak ediliyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler

Temmuz ayında memur maaş katsayısına göre zamlanan yaşlı ve engelli aylıkları ağustos ayının ilk günlerinde ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktarıldı. Yaşlı ve engelli aylıklarının ardından 2024 yılı sonuna kadar sağlanacağının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulduğu aile destek paketi ödemeleri de geçtiğimiz hafta verildi. Söz konusu sosyal yardımların sağlanmasının ardından evde bakım maaşı ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriyor. Bu çerçevede, evde bakım maaşının hangi tarihte hesaplara aktarılacağı ve güncel tutarı merak edilen konular arasında yer alırken, önceki aylardaki ödeme tarihi dikkate alınarak ağustos ayı sosyal yardımlar için tahminler yürütülüyor. 

Ağustos 2024 Evde Bakım Yardımı Parası

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın önceki aylarda olduğu gibi ağustos ayında sosyal yardımları belirli bir takvime iletmesi beklenirken, 14 Ağustos itibarıyla evde bakım maaşı ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriyor. Evde bakım maaşı ödemelerine ilişkin bakanlık henüz açıklamalarda bulunmadı ancak önceki aylardaki ödeme tarihi dikkate alınarak yapılan tahminlere göre 15 Ağustos dolaylarında evde bakım maaşının verilmesi bekleniyor. Bu durumda, birkaç gün içerisinde evde bakım maaşının ülke genelindeki vatandaşlara iletilmesi halinde bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu bilgilendirilecek. 

Evde Bakım Maaşı Tutarı 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 15 Ağustos dolaylarında evde bakım maaşı ödemelerini yurt çapındaki vatandaşların hesaplarına aktarması beklenirken, güncel miktarlar da merak edilen konular arasında yer alıyor. Temmuz ayında haziran enflasyon rakamlarının açıklanması ve yılın ilk altı ayındaki enflasyon verilerine göre memur maaş zammının hesaplanması sonrasında evde bakım maaşının da aralarında yeraldığı destek ödemelerinde artışa gidildi. Memur maaşlarının yüzde 19,31 oranında zamlanmasının ardından açıklamalarda bulunan Bakan Mahinur Özdemir Göktaş evde bakım maaşının da memur maaş katsayısına göre yükseldiğini belirtti. Gerçekleşen artış neticesinde evde bakım maaşı ödemeleri 9077 TL seviyesine çıkarken, ağustos ayı itibariyle zamlı ödemeler vatandaşlara iletilecek.