Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Evde Bakım Maaşı Alan Hemen Baksın! Peş Peşe Ağustos Sosyal Yardımları

Aile ve Sosyal Hizmetler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ağustos ayı sosyal yardımlarına başlamasının ardından evde bakım maaşı ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriliyor. Bu çerçevede, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre yaşlı ve engelli aylığı ödemeleri geçtiğimiz günlerde yurt çapındaki vatandaşlara iletildi. Yaşlı ve engelli aylıklarının zamlı olarak sağlanmasının ardından 2024 yılı sonuna kadar uzatılan aile destek paketi ödemeleri de yarın verilecek. Söz konusu desteklerin yanı sıra farklı sosyal yardım programları da merak edilen konular arasında yer alıyor. Evde bakım maaşının hangi tarihte sağlanacağı ile ilgili geçtiğimiz aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak tahminler yürütülürken, güncel tutar da merak edilen konular arasında yer alıyor. 

Evde Bakım Yardımı 2024 Ağustos

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yaşlı ve engelli ödemelerini önceki günlerde ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırması ve 9 Ağustos tarihinde de aile destek paketi ödemelerinin başlayacağının duyurulması sonrasında evde bakım maaşı ödemelerinin ne zaman sağlanacağı ve güncel tutarı merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz aylarda olduğu gibi ağustos ayında da evde bakım maaşı ödemelerini ay ortasında hesaplara yatıracak. Bu durumda, 15 Ağustos civarında evde bakım maaşı ödemesi iletilebilir. Temmuz ayında evde bakım yardımına memur maaş katsayısına göre zam yapıldığı için ağustos ayının ortasında 9077 TL tutarındaki evde bakım yardımı ödemeleri ülke genelindeki yüz binlerce hak sahibi vatandaşa iletilecek. 

Ağustos 2024 Sosyal Yardımları

Evde bakım maaşının, aile destek paketi ödemelerinin, yaşlı ve engelli aylıklarının yan sıra sosyal ve ekonomik destek ödemesinin hangi tarihte hesaplara yatırılacağı da ağustos ayının ortalarına doğru yaklaşırken araştırılan konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ağustos ayında da sosyal yardımları belirli bir takvime göre iletmesi bekleniyor. Bu durumda, geçtiğimiz aylardaki ödeme tarihi dikkate alınarak düşük gelirli hanelerde bulunan öğrencilerin eğitim hayatına destek olabilmek için 20 Ağustos dolaylarında sosyal ve ekonomik destek ödemesinin iletilmesi bekleniyor. Ağustos ayı boyunca ödemeler sağlandıkça bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu bilgilendirilecek.