Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eylül 2024’te Verilecek Tüm Sosyal Yardımlar Belli Oldu!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın eylül ayında sosyal yardımları hangi tarihlerde hesaplara aktaracağı ve hangi destekleri vereceği merak ediliyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler

Ağustos ayının son günlerine doğru ilerlerken ay boyunca sağlanan yardımların yanı sıra eylül ayında iletecek olan sosyal yardımlara ilişkin araştırmalar gerçekleştiriliyor. Ağustos ayında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yaşlı ve engelli aylıklarını, evde bakım maaşını, aile destek paketi ödemelerini hak sahibi vatandaşlara iletmişti. Bu kapsamda, geçtiğimiz aylardaki ödeme tarihi dikkate alınarak eylül ayında sosyal yardımların hangi tarihte verileceği ile ilgili tahminler yürütülüyor. Destek ödemelerinden yararlanan vatandaşlar da güncel gelişmeleri yakından takip ediyorlar. 

Aile Bakanlığı 2024 Eylül Yardımları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın eylül ayında sosyal yardımları belli bir takvime göre sağlayacağı düşünülüyor. Bu kapsamda, ağustos ayının son günlerinde yürütülen tahminlere göre 10 Eylül dolaylarında yaşlı ve engelli aylıklarının, aile destek paketi ödemelerinin sağlanması bekleniyor. 15 Eylül civarında evde bakım maaşının, 20 Eylül dolaylarında sosyal ve ekonomik destek ödemesinin hesaplara aktarılacağı düşünülüyor. 10-20 Eylül tarihleri aralığında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödemeler gerçekleştirildikçe bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu bilgilendirilecek. 

Sosyal Yardımlar 2024 Yılı Tutarları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın eylül ayında sosyal yardımları hangi tarihte hesaplara aktaracağının yanı sıra 2024 yılındaki güncel ödeme tutarları da merak ediliyor. Temmuz ayının ilk günlerinde memur maaş katsayısına göre zamlanan sosyal yardımlar ağustos ayından itibaren zamlı olarak ülke genelindeki hak sahibi vatandaşlara iletiliyor. Bu durumda, evde bakım maaşı çerçevesinde 9077 TL, sosyal ve ekonomik destek ödemesi kapsamında 6360 TL veriliyor. Yeni zamlar ise 2025 yılının ocak ayında hayata geçecek. Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2025 yılının ilk günlerinde aralık ayı enflasyon rakamlarını duyurması ve memur maaş katsayısına göre sosyal yardımların yükselmesi sonrasında bakanlığın resmi internet sitesinden de sosyal medya hesapları üzerinden açıklamalar yapılacak.