Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fatih Portakal’dan Asgari Ücret Hesaplaması: En Az Yüzde 60…

Asgari ücret zammına dair farklı üzerinde hesaplamalar yapılırken, Gazeteci Fatih Portakal da açıklamalarda bulundu. 

Asgari ücret zammına dair

Eylül ayı öncesinde asgari ücret zammına dair gelişmeler gündemin ilk sıralarında yer almaya devam ediyor. Geçtiğimiz ay emekli ve memur maaşlarının zamlanmasının ardından milyonlarca asgari ücretli çalışan aralık ayında gerçekleşecek olan asgari ücret tespit komisyonu toplantılarından çıkacak neticeyi merak ediyorlar. Bu kapsamda, aralık ayında yapılacak olan toplantılar öncesinde asgari ücret zammı için enflasyon verileri ve beklentileri üzerinden hesaplamalar gerçekleştiriliyor. Gazeteci Fatih Portakal da asgari ücret zammı ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Asgari Ücret Zammı Beklentileri 2024

Asgari ücret zammı için farklı beklentiler ortaya atılırken, Gazeteci Fatih Portakal da asgari ücretin en az yüzde 60 oranında artması gerektiğini belirtti. Bu çerçevede, asgari ücretin 27.000 TL seviyesine yükselmesi gerektiğini söyleyen Portakal:

“Yüzde 38 enflasyon beklentisine göre zam yapılıyor. En az yüzde 60. Yanlış duymadınız, en az yüzde 60 zam yapması gerekiyor. Aralık ayında TÜRK-İŞ ve DİSK masaya oturduğunda yüzde 60’ın altında asgari ücret artmaması gerekiyor. O da 27 bin TL para yapar. Verirler mi? İmkansız” dedi.

Asgari Ücret Kaç TL Olacak?

Asgari ücret zammına dair gazeteciler güncel gelişmelere dair bilgilendirmede bulunmaya devam ederken, asgari ücretin hangi seviyeye yükseleceğine dair farklı oranlar ve veriler üzerinden hesaplamalar gerçekleştiriliyor. Yıl sonunda enflasyonun yüzde 40 dolaylarında olacağına dair tahminler bulunduğu için asgari ücretin de bu civarda artacağı düşünülüyor. Bu çerçevede, işçi ve işveren temsilcilerinin aralık ayında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek olan asgari ücret tespit komisyonu toplantılarında bir araya gelmesinin ardından 2025 yılı boyunca milyonlarca asgari ücretli çalışanın alacağı maaş yüzde 30 ile 40 arasında zamlanabilir. Böylece zamlı asgari ücret de 22.000 TL ile 24.000 TL aralığında bulunabilir. Asgari ücretli çalışanlar da 2024 yılının son haftalarında gerçekleşecek olan asgari ücret tespit komisyonu toplantılarından çıkacak neticeleri yakından takip edecekler.