Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fiyat Listesi Denetimlerinde 47 Milyon Lira Ceza Geldi

Türkiye’de Ticaret Bakanlığı, 2024

Türkiye’de Ticaret Bakanlığı, 2024 yılında yapılan denetimlerle ilgili bilgilendirme yaptı. Türkiye’de yiyecek ve içecek hizmeti veren 114 bin 567 firmanın denetlendiği ve yapılan denetimler sonucunda usulsüzlükler nedeniyle 47 milyon 43 bin 248 TL’lik ceza kesildiği belirtildi. Türkiye’de yürürlüğe giren 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunda ve Fiyat Etiketi Yönetmeliği kapsamında sürdürülen denetimlerde tüketici ve müşterilerin haklarının korunması adına çalışmalar sürdürülüyor.

Fiyat Listeleri Giriş Yerlerinde Asılacak

Yeni düzenleme sonrasında lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan işletmelerde fiyat tarifelerinin giriş yerlerinde gösterilmesi gerekiyor. Müşterilerin işletmelere girmeden görebileceği bu fiyat listelerindeki fiyatların ve kasa fiyatların da tutması gerekiyor. 1 Ocak 2024 itibariyle yürürlüğe giren bu düzenlemeler sonrasında ortaya çıkan farklara yönelik ise idari işlem uygulanıyor.

Ticaret il müdürlüklerindeki personeller tarafından 114 bin 567 firma denetlemesinde 21 bin 659 usulsüzlük bulundu. İşletmelere toplam 47 milyon 43 bin 348 lira idari para cezası kesilirken denetimlerin devam edeceği ifade edildi. “Ticaret Bakanlığınca denetim faaliyetlerine aralıksız devam edileceğinden, tespit edilen her bir aykırılık başına uygulanan cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalmamaları açısından firmaların belirtilen hususlara dikkat etmeleri önem arz etmektedir.” denilen resmi açıklamalarda işletmelerin idari para cezasıyla karşı karşıya kalmaması için düzenlemelere uyması gerektiği hatırlatıldı.