Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fuchsia OS Sanal Makine Olarak Gelebilir

Android işletim sistemi, milyonlarca

Android işletim sistemi, milyonlarca cihazda Google desteği ile yer almaya devam ediyor. İşletim sisteminin Fuchsia OS ile değişeceği ve yeni sistemin Fuchsia OS olacağı iddia edilse de beklenen gerçekleşmedi. ancak Fuchsia OS projesi tamamen iptal edilmiş değil. Google’ın üzerinde çalışmalara devam ettiği Fuchsia OS hakkında yeni gelişmeler yaşandı.

Fuchsia OS 2025’te Gelebilir

Fuchsia OS için yaşanan son gelişmelere göre yeni sistem 2025 itibariyle kullanıma sunulacak. Android sistemi üzerinde sanal makine olarak çalışabilecek yeni sistem, böylece Android sisteminin yeteneklerini geliştirecek. Yeni sistemde Android ve ChromeOS’tan tamamen farklı bir altyapıyı kullanan Google, Zircon yapısını tercih etmişti. İlk kez 8 yıl önce duyurulan yeni sistem, Android sisteminde bir güvenlik katmanı olarak kullanılacak. Güvenliğin ön planda olduğu uygulamaların çalıştırılmasında kapalı bir kutu olarak kullanılacak Fuchsia OS, bu sayede Android kullanıcılarına güvenlik sağlayacak.

Fuchsia OS
Fuchsia OS

Hem kullanıcılar hem de geliştiriciler için pek çok farklı yeniliğin ortaya çıkmasını sağlayacak yenilik şimdiden dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış durumda.