Gündeme Merih Demiral’ın eşi Heidi Lushtaku da Katıldı!

UEFA’nın Merih Demiral için 2 maçlık ceza sonrasında Merih Demiral’ın eşi Heidi Lushtaku sessizliğini bozdu. Almanya’nın önde gelen gazetelerinden birisi olan Bild’e açıklamalarda bulunan Heidi Lushtaku eşinin ırkçı olmadığını söyledi. “Kurtun Irkçılıkla Alakası Yok” Eşinin bozkurt sembolünü yaptığını ve bunun ırkçılıkla bir ilgisinin olmadığını belirten Heidi Lushtaku, “Kurt, Türkiye’nin hayvan sembolüdür. Bunun ırkçılıkla ya da […]

Gündeme Merih Demiral'ın eşi Heidi Lushtaku da Katıldı!

UEFA’nın Merih Demiral için 2 maçlık ceza sonrasında Merih Demiral’ın eşi Heidi Lushtaku sessizliğini bozdu. Almanya’nın önde gelen gazetelerinden birisi olan Bild’e açıklamalarda bulunan Heidi Lushtaku eşinin ırkçı olmadığını söyledi.

“Kurtun Irkçılıkla Alakası Yok”

Eşinin bozkurt sembolünü yaptığını ve bunun ırkçılıkla bir ilgisinin olmadığını belirten Heidi Lushtaku, “Kurt, Türkiye’nin hayvan sembolüdür. Bunun ırkçılıkla ya da faşizmle hiçbir ilgisi yok.” dedi. Gündemdeki suçlamaları da kabul etmeyen Lushtaku, Merih Demiral’ın nazik, açık fikirli ve hoşgörülü olduğunu söyledi. Bu açıklamaları ile eşine destek sağlayan Lushtaku’ya Türkiye’den de destek geldi.

Verilen 2 maçlık cezaya karşı tepkiler artmaya devam ediyor. “Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral’ın, genel davranış ilkelerine uymadığı, temel nezaket kurallarını ihlal ettiği, spor etkinliklerini sportif olmayan nitelikteki gösteriler için kullandığı ve futbol sporunun itibarını zedelediği gerekçesiyle, katılabileceği toplam iki (2) UEFA milli takım müsabakasından men edilmesine karar vermiştir.” denilerek duyurulan ceza sonrasında UEFA’nın iki yüzlü olduğunu belirten taraftarlar tepkilerini sert bir şekilde dile getirdi.

Exit mobile version