Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’da Köy Tipi Afet Evleri Teslime Hazırlanıyor

Depremin en büyük yıkımlardan

Depremin en büyük yıkımlardan birisine yol açtığı Hatay’da depremzedeler için ev yapımlarına devam ediliyor. Hatay’da sürdürülen örnek projelerden birisi köy tipi afet evleri. Hatay’ın Altınözü ilçesinin Karbeyaz Mahallesi’nde yapılan köy tipi afet evlerinde teslim için hazırlıklara başlandı. Bölgede yapımı devam eden 117 köy tipi afet evleri, Eylül ayı itibariyle teslim işlemleri başlatılacak.

Köy Tipi Afet Evlerine TOKİ İmzası

TOKİ marifetiyle yapılan afet konutları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü koordinasyonu yapılıyor. Şu anda projenin 117 köy evinin yapımı devam ediyor. Yüzde 75 oranında tamamlanan proje için son işlemlerde Temmuz – Ağustos aylarında tamamlanacak.

“17 Bin Kalıcı Kırsal Konut Yapılacak”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hatay Valisi Mustafa Masatlı,  “Yeni ve güçlü bir Hatay için tüm kurumlarımızla sahadayız. Bugüne kadar ihalesi yapılan ve ihale sürecinde olan kırsal afet konutu sayımız toplam 11 bin 399’dur. İlaveten de yer seçim sürecimiz devam etmektedir ve 17 bin kalıcı kırsal konut yapımı da şu an itibarıyla planlanmıştır. Kırsal bölgelerde yaşayan tüm vatandaşlarımızın en kısa sürede kalıcı konutlarına geçmesi için çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın 3 Şubat’ta ilimize teşriflerinde ve devamında yapılan kuralarda toplamda 958 bağımsız bölümün hak sahiplerini belirledik. Vatandaşlarımız evlerinde yaşamaya başladı.”