Heimlich Manevrasını Öğrenen Hayat Kurtarıyor

Henry Heimlich’in geliştirmiş olduğu manevra, acil durumlarda insanların hayatlarının kurtulmasını sağlıyor. Son yıllarda Türkiye’de yaşanan acı olayların ardından her yerde öğretilmeye başlanan ve uzmanlar tarafından TV ve sosyal medya ağlarında açıklamalarıyla öğretilen manevra, insanların hayatlarının kurtarılmasını sağlıyor. Videoların yüksek oranda izlenme alması sayesinde daha fazla kişiye ulaşması, heimlich manevrasının öğrenilesini de kolaylaştırıyor. Uzmanlardan “Hayati” Uyarı […]

Heimlich Manevrası

Henry Heimlich’in geliştirmiş olduğu manevra, acil durumlarda insanların hayatlarının kurtulmasını sağlıyor. Son yıllarda Türkiye’de yaşanan acı olayların ardından her yerde öğretilmeye başlanan ve uzmanlar tarafından TV ve sosyal medya ağlarında açıklamalarıyla öğretilen manevra, insanların hayatlarının kurtarılmasını sağlıyor. Videoların yüksek oranda izlenme alması sayesinde daha fazla kişiye ulaşması, heimlich manevrasının öğrenilesini de kolaylaştırıyor.

Uzmanlardan “Hayati” Uyarı

Acil yardım ve heimlich manevrası gibi uygulamaların hayat kurtardığını söyleyen uzmanlar acil durumlar karşısında toplum bilincinin geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Heimlich manevrasının kolay bir şekilde uygulanabileceğini belirten uzmanlar TRT Haber’e konuyla ilgili ayrıntılı açıklamalar yaptı. Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Acil Tıp Uzmanı Dr. Özgür Çevrim tarafından yapılan açıklamalarda uygulamanın doğru bir şekilde yapılması halinde kolaylıkla sonuç alınabileceğini hatırlattı. Uzman isim, “Bir elimizi kişinin göğsüne koyup solunum yolunu hafifçe aşağı alarak iki kürek kemiğinin ortasına bir saniye boyunca beş kez vurmak olacaktır.” dedi.

Exit mobile version