Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Huawei’nin İnsansı Robotu Fabrikada İşe Başladı

Huawei ile Leju Robotics’in

Huawei ile Leju Robotics’in ortak bir şekilde geliştirdiği insansı robot Kuavo, tanıtımı sonrasında büyük merak uyandırmıştı. İnsansı özelliklere sahip olan Kuavo, pek çok işte yetenekleriyle dikkat çekmişti. Şimdi ise Kuavo, Nio isimli bir elektrikli otomobil fabrikasında çalışmaya başladı. HarmonyOS işletim sisteminin yer aldığı yeni robot, ilk testlerde de sınavı geçmeyi başardı.

Kuavo Üretim Bölümünde Çalışacak

Yapılan açıklamalarda Kuavo’nun fabrikada çalışması için testlere başlandığı ve ilk denemelerde sorunsuz bir şekilde sonuçların alındığı ifade edildi. Pangu yapay zeka modeli ile desteklenen Kuavo, üretim bölümünde çalışmaya devam edecek. 21 Haziran 2024’teki özel lansman ile tanıtımı yapılan Kuavo, günlük işlerde de yardımcı olabilecek potansiyelde.

İnsansı robot kullanımı ile dünya genelinde takip edilen Nio için Kuavo da ideal bir seçenek. Şirketin Kuavo kullanımı konusunda onay vermiş olması da dikkat çekici. Seri üretimi yapılabilecek insansı robot Kuavo, yetenekleri ile fabrikadaki üretim hatlarının büyük bir bölümünde işleri üstlenebilir. Kalite kontrol, çoklu görevler, ağır ve riskli işlerde çalıştırılabilecek olan Kuavo, insan iş gücünün paylaşımı noktasında da pek çok soru işaretini akıllara getiriyor.