Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hükümet Asgari Ücret Zammını O Tarihte Duyuracak!

Asgari ücretin 2025 yılında hangi seviyeye yükseleceğine dair enflasyon verileri ve beklentileri üzerinden hesaplamalar yapılıyor. 

Asgari ücretin 2025 yılında

Ağustos ayının ortalarında asgari ücretli çalışanlar maaş zamlarına dair gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Bu çerçevede, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan geçtiğimiz süreçlerde yaptığı açıklamayla birlikte aralık ayında asgari ücret tespit komisyonu toplantısının gerçekleşeceğini belirtmesinin ardından 2024 yılının son haftalarında yapılacak olan toplantılardan çıkacak karar merak ediliyor. Asgari ücret zammı için resmi makamlar henüz oran telaffuz etmese de farklı oranlar üzerinden hesaplamalar gerçekleştiriliyor. 

Asgari Ücret 2024 Zammı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın açıklamasına göre 2025 yılı boyunca milyonlarca asgari ücretli çalışanın alacağı maaşın belirlenebilmesi için işçi ve işveren temsilcileri asgari ücret tespit komisyonu toplantılarında aralık ayında bir araya gelecekler. Aralık ayında yapılacak olan toplantılar neticesinde 2025 yılı boyunca milyonlarca çalışanın alacağı maaş belirlenecek. Bu çerçevede, 2025 yılı öncesinde asgari ücret zammına dair resmi makamların yapacağı açıklamalar vatandaşlar tarafından yakından takip edilecek.

Asgari Ücret Kaç TL Olacak?

Asgari ücret tespit komisyonunun aralık ayı toplantılarında bir araya gelmesi ve 2025 yılı boyunca milyonlarca çalışanın alacağı maaşın belirlenmesi beklenirken, söz konusu maaş zamlarının yanı sıra asgari ücretin kaç TL olacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Asgari ücretin hangi seviyeye yükseleceğine dair henüz resmi bir açıklama gelmedi ancak o enflasyon verileri ve beklentileri ile hesaplamalar yapılıyor. Türkiye İstatistik Kurumu her ayın ilk günlerinde bir önceki ayın enflasyon rakamlarına dair açıklamalar yapacak. Bu kapsamda, aralık ayına kadar enflasyon verileri ile çalışanların maaş zamlarının belli olması beklenirken, asgari ücretin yüzde 30 ile 40 aralığında artacağına ilişkin tahminler bulunuyor. Bu durumda, 2025 yılı boyunca milyonlarca asgari ücretli çalışanın alacağı maaş 22.000 TL ile 24.000 TL aralığında yer alabilir.