Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hükümetin Üzerinde Çalıştığı Emeklilere Seyyanen Zam Sızdı!

Emekli maaşlarına zam yapılmasına

Emekli maaşlarına zam yapılmasına rağmen 1.8 milyon emeklinin maaşı 10 bin TL’de kalmıştı. Bu durumun telafi edilmesi üzerine AK Parti çalışmalara başladı. Üzerinde çalışmaların sürdüğü belirtilerek düzenlemeler hakkında bilgi verilmese de bugün önemli bir sızıntı yaşandı. Yapılan paylaşımlar sonucunda seyyanen zam formülü üzerinde durulduğu ortaya çıktı. Ancak yeni düzenleme de emeklileri memnun edecek gibi görünmüyor.

Tüm Emeklilere Seyyanen Zam Yapılacak

En düşük emekli maaşlarını 10 bin TL’ye çeken AK Parti, yeni düzenleme ile bu limiti arttıracak. 2 bin TL’lik seyyanen zam ile birlikte en düşük emekli maaşı 12 bin TL olacak. Böylece 10 bin TL altında kalan emekliler de kök maaş gibi engellere takılmadan 12 bin TL almaya başlayacak. Perşembe gününe kadar devam edecek çalışmalar sonrasında nihai karar verilecek ve kamuoyuyla paylaşılacak. Emekli maaşlarında kademeli artış yeni karar ile sürdürülecek.

2023 seçimlerinde en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL olmuştu.

2024 Ocak ayında ise en düşük emekli maaşı 10 bin TL olmuştu.

Emekliler ise kök maaş sorunun tamamen çözülmesini istiyor. Zira şu anda seyyanen zam yapılmış olsa da bir sonraki emekli maaşı zamlarında kök maaş problemi yeniden gündeme gelecek. AK Parti ise tasarruf tedbirleri kapsamında geçici çözümler üzerinde çalışıyor.