Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İkinci Öğretim Programları Kapatılan Öğrenciler Ne Yapacak?

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar bugün yaptığı son dakika açıklaması ile ikinci öğretim programlarının kapatıldığını duyurdu. Devlet üniversitelerindeki tüm ikinci öğretim programlarının kapatıldığını ve bundan sonra öğrenci alımı yapılmayacağını açıklayan Başkan Özvar, bu açıklaması ile ikinci öğretim okuyan öğrencilerde soru işaretleri yarattı. ikinci öğretim programları kapatılan öğrenciler ne yapacak?

Üniversite Eğitimlerinde Yeni Dönem Başlıyor

Özvar yaptığı açıklamada üniversitelerdeki programların kalitesinin arttırılmasına yönelik çalışmaların başlatıldığını ve bu kapsamda ikinci öğretimin kapatıldığını söyledi. Devlet üniversitelerinin ardından vakıf üniversitelerinde de gelecek yıl itibariyle ikinci öğretim programları kapatılacak. Vakıf üniversiteleri kademeli olarak yeni sisteme geçiş yapacak.

ikinci öğretimin yanı sıra mimarlık, eczacılık, psikoloji, beslenme-diyetetik ve temel bilimlere özgü bazı programlarda devlet üniversitelerinde kontenjanlar azaltılacak. Bu bölümlere daha az öğrenci alınacak ve mezun olan öğrenci sayısı da böylece düşürülecek.

İkinci Öğretim Programları Kapatılan Öğrenciler Ne Yapacak?

2023 yılında 1308 ikinci öğretim programına 80 bin öğrenci yerleştirilmişti. Bu kapsamda 80 bin öğrencinin daha dahil olduğu ikinci öğretimde binlerce öğrenci eğitim görüyor. Bu öğrencilerin akıbeti de belli oldu. Alınan kararın sadece yeni tercihlerde geçerli olduğu ve tüm ikinci öğretim öğrencilerinin mezun olmasının ardından üniversitelerdeki bu eğitim programının sona ereceği ifade edildi. Bu kapsamda alınan karar ile mevcut öğrenciler herhangi bir mağduriyet yaşamayacak.