Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İmamoğlu Başkan Olunca Cumhurbaşkanı Oy Vermeyen Delegeleri Hedef Aldı

Türkiye’de geçtiğimiz gün yapılan

Türkiye’de geçtiğimiz gün yapılan Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı seçimlerinde 515 oy alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başkan oldu. AK Partili rakibi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in 250 oyuna 2 kat fark atan İmamoğlu, böylece belediyeler birliğinde yeni bir döneme başladı. Yaşanan bu durum sonrasında gelen kulis bilgilerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu duruma çok kızdığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Detaylı Rapor İsteği

CHP tabanın dışında diğer partilerden de oy aldığı ortaya çıkan Ekrem İmamoğlu’nun bu başarısı sonrasında AK Parti’de yine zorlu bir süreç başladı. Bu konudaki ilk hedef isim ise AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz oldu. Başkan Yılmaz ile özel bir görüşme yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan yaşanan olayların nedenlerini sorgulayarak sitem etti. İddialara göre İmamoğlu’nun ezici galibiyeti sonrasında AK Parti içinde de tartışmalar başladı.

“Gerekeni Yapacağım”

İddialara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan “Arkadaşlar yenilgiyi baştan kabul etmişler” diyerek Yılmaz’a yüklendi. Bu çıkışın ardından ise “Bana biraz süre tanıyın, gerekeni yapacağım” diyen Başkan Yılmaz’ın olayla ilgili inceleme başlattığı, hangi isimlerin oy verdiği hangi isimlerin oy vermediğinin araştırılacağı öne sürüldü.

Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı seçimlerinde Ekrem İmamoğlu’nun başkan olarak seçilmesinin ardından yönetim kadrosu da belirlendi. Başkan Vekili Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın ise ikinci Başkan Vekili oldu.