Instagram’ın Kapalı Olmasına Bir Tepki de Hadise’den Geldi

Ünlü şarkıcı, popüler sosyal medya uygulaması Instagram uygulamasına erişim engeli getirilmesine bir tepki gösterdi. Hadise, “Yasaklara, kısıtlamalara ve özgürlüklerin engellenmesine hep karşıydım ve hep karşı olacağım” ifadesini kullandı. ‘Esas Oğlan’ dizisiyle oyunculuğa da başlayacak olan şarkıcı Hadise, Instagram’a erişim engeline tepki gösterdi. Hadise, 5 gündür kapalı olan Instagram’la ilgili düşüncelerini X hesabı üzerinden şöyle aktardı: […]

Ünlü şarkıcı, popüler sosyal medya uygulaması Instagram uygulamasına erişim engeli getirilmesine bir tepki gösterdi.

Hadise, “Yasaklara, kısıtlamalara ve özgürlüklerin engellenmesine hep karşıydım ve hep karşı olacağım” ifadesini kullandı.

‘Esas Oğlan’ dizisiyle oyunculuğa da başlayacak olan şarkıcı Hadise, Instagram’a erişim engeline tepki gösterdi.

Hadise, 5 gündür kapalı olan Instagram’la ilgili düşüncelerini X hesabı üzerinden şöyle aktardı:

“Yasaklara, kısıtlamalara ve özgürlüklerin engellenmesine hep karşıydım ve hep karşı olacağım! Getirilen erişim yasağının kaldırılmasını diliyorum.”

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) 2 Ağustos 2024 tarihinde sosyal medya platformu Instagram’a erişimi engelledi. Açıklamada “Katalog suçlarına uymadığı gerekçesiyle erişime kapatıldı” ifadesini kullandı.

Erişim engelinin Tahran’da hayatını kaybeden Hamas lideri İsmail Haniye’ye yönelik paylaşımların platformdan kaldırılması sebebi ile alındığı iddia etti.

Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu,  “Aşama kaydettik, talepler yerine getirilince açıklacak” açıklamasını yaptı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da “Herkes kurallara uyacak” dedi.

Exit mobile version