Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

iPad’lerde 14 Yıl Sonra İlk Yaşandı

Apple, WWDC2024 ile pek

Apple, WWDC2024 ile pek çok yeniliği duyurdu. Yenilenen işletim sistemlerinden birisi de tabletlerde kullanılan iPad OS oldu. iPadOS 18 ile bir dizi yeniliği tanıtan Apple, 14 yıl sonra bir ilki gerçekleştirdi ve sisteme hesap makinesini de ekledi. iOS 18’de yapay zeka ile bir dizi yeniliği duyuran Apple, iPad modellerinde ise hesap makinesiyle bir yeniliğe gitti.

Uzun Yıllardır Bekleniyordu

iPad kullanıcılarının uzun yıllardan beri beklediği hesap makinesi, 14 yıl geçmesine rağmen bugüne kadar sistemde yer almamıştı. Apple’ın bu konuda neden böyle bir adım attığı bilinmiyor. 14 yıl sonra hesap makinesinin sistem eklenmesinin nedeni de bilinmiyor.

iPadOS 18 ile gelen hesap makinesi uygulamasının ekran görüntüsü
iPad’lerde 14 Yıl Sonra İlk Yaşandı

Diğer Apple cihazlarında kullanılan hesap makinesi uygulaması, iPadOS 18 ile artık iPad modellerine gelecek ve kullanımı da benzer şekilde olacak. İşlevsel olarak benzer bir yapıda olacak hesap makinesinde Apple Pencil desteği ve yer alacak. Böylece kullanıcılar pratik bir şekilde hesap makinesini kullanmaya başlayabilecek.

Hesap Makinesinde Matematik Notları

Kalem desteğinin yanı sıra yeni uygulamada yer alacak bir diğer yenilik ise matematik notları adıyla kullanılacak işlevsel yenilik olacak. Kalem ile matematik problemlerini not bölümünü yazabilecek kullanıcılar, problemlerin çözümünü de bu sayede yapabilecek.