iPhone 15’in Güncelleme Alacağı Süre Belli Oldu

Teknoloji dünyasında son dönemlerde uzun destek süreleri trend haline gelmiş durumda. Bu konuda Apple’ın nasıl bir hamle yapacağı merak ediliyordu. iPhone 15 için destek süresi konusunda Apple açıklama yaptı. Apple iPhone 15’e Kaç Yıl Destek Verecek? Samsung ve Google gibi rakiplerinin cihazlara 7 yıl boyunca destek vereceğini duyurdu. iPhone 15 ile birlikte Apple ise bu […]

iPhone 15 telefonları

Teknoloji dünyasında son dönemlerde uzun destek süreleri trend haline gelmiş durumda. Bu konuda Apple’ın nasıl bir hamle yapacağı merak ediliyordu. iPhone 15 için destek süresi konusunda Apple açıklama yaptı.

Apple iPhone 15’e Kaç Yıl Destek Verecek?

Samsung ve Google gibi rakiplerinin cihazlara 7 yıl boyunca destek vereceğini duyurdu. iPhone 15 ile birlikte Apple ise bu süreyi 5 yıl olarak belirledi. iPhone 15 serisi, 5 yıl boyunca Apple desteği alabilecek. Normal şartlarda bu sürelere yönelik bir bilgi paylaşmak istemeyen Apple, İngiltere’deki son düzenlemeler sonrasında bu bilgileri duyurmak zorunda kaldı.

iPhone 15’in Güncelleme Alacağını Süre Belli Oldu

2024 Nisan ayı itibariyle İngiltere’nin Ürün Güvenliği ve Telekomünikasyon Altyapısı (PSTI) düzenlemesi nedeniyle Apple yeni bir açıklama yaptı. iPhone 15 serisinin ilk satış tarihi itibariyle 5 yıl boyunca hem güvenlik hem de işletim sistemi güncellemesi alacağı açıklama ile kesinleşti. Bu kapsamda da 22 Eylül 2023 – 22 Eylül 2028 tarihleri arasında iPhone 15 güncellemesi alabilecek. Apple bu süreler ile rakiplerinin gerisinde kaldı. Bu açıklama beklentisi yüksek olan Apple kullanıcılarında da hayal kırıklığı yaratmış durumda.

Exit mobile version