Kamuda Çifte Maaşa Yasal Güvence Geliyor

Türkiye’de kamuda çeşitli adlar altında çifte maaş alan bürokratlar için yeni bir dönem başlıyor. Huzur hakkı, ücret ya da ikramiye adı altında yapılan bu ödemeler için yasal düzenleme yapılacak. AK Partili milletvekilleri tarafından hazırlanan yeni tasarı, torba kanun teklifi kapsamında TBMM’ye sunuldu. Teklif kapsamında yapılmak istenen işlemlere yönelik yeni detaylar da ortaya çıktı. Üst Limit […]

Kamuda Çifte Maaşa Yasal Güvence Geliyor

Türkiye’de kamuda çeşitli adlar altında çifte maaş alan bürokratlar için yeni bir dönem başlıyor. Huzur hakkı, ücret ya da ikramiye adı altında yapılan bu ödemeler için yasal düzenleme yapılacak. AK Partili milletvekilleri tarafından hazırlanan yeni tasarı, torba kanun teklifi kapsamında TBMM’ye sunuldu. Teklif kapsamında yapılmak istenen işlemlere yönelik yeni detaylar da ortaya çıktı.

Üst Limit 1 Milyon 170 Bin Lira Oldu

İkinci gelir için torba kanunda üst limitler de belirlendi. Kamu şirketlerinin herhangi birinde yönetim kurulu üyesi olan bürokratlar, buradaki görevleri için aylık 98 bin 42 TL alabilecek. Yıllık bazda ise alınabilecek en üst düzey gelir 1 milyon 170 bin TL olacak. Üst limit olarak belirlenen bu tutarın üzerine  geçilemeyecek. Ancak bu ücret için kademeli artış sistemi uygulanacak. Bu kapsamda ise 6 ayda bir tutarlar, 108.00 sayısının katsayı ile çarpımı tutarında arttırılacak. Limit üzerinde elde edilen gelirler ise kamuya aktarılacak.

Exit mobile version