Kesintisiz 9.077 TL Ödeniyor! Her Ay Vatandaşın Hesabına Yatıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 9077 TL tutarındaki evde bakım maaşını her ay düzenli olarak ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırıyor. 

Elindeki para destesini sayan yaşlı bir kişi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 25 Ağustos tarihine kadar evde bakım maaşını, yaşlı ve engelli aylıklarını, aile destek paketi ödemelerini ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktardı. Söz konusu destekler sağlandıkça bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan duyurular ile kamuoyu bilgilendirilirken, destek ödemelerinin hangi tarihlerde verileceğinin yanı sıra güncel tutarı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da evde bakım maaşı ödemelerini her ay düzenli olarak yurt çapındaki vatandaşlara sağlıyor. 

Evde Bakım Maaşı 2024

Memur maaşlarının temmuz ayında yüzde 19.31 oranında zamlanmasının ardından evde bakım maaşına memur maaş katsayısına göre zam yapılmıştı. Gerçekleşen artık neticesinde evde bakım yardımı ödemeleri 7608 TL’den 9077 TL seviyesine yükselirken, ağustos ayının ortalarında zamlı evde bakım maaşı ödemeleri ülke genelindeki yüz binlerce hak sahibi vatandaşın hesabına aktarıldı. Bu kapsamda, 2025 yılın ocak ayına kadar 9077 TL tutarındaki evde bakım maaşının her ay düzenli olarak iletilmesi bekleniyor. 2025 yılı ocak ayında ise memur maaşlarında artışa gidilmesinin ardından evde bakım maaşının yeniden hesaplanması ve bakanlığın güncel tutarlara ilişkin açıklamalarda bulunması bekleniyor. 

Evde Bakım Yardımı 2024 Eylül

9077 TL seviyesine çıkan evde bakım maaşı ödemeleri ağustos ayı itibariyle yurt çapındaki vatandaşların hesaplarına aktarılırken, evde bakım maaşının eylül ayında ne zaman verileceği de ağustos ayının son günlerine doğru merak edilen konular arasında yer alıyor. Eylül ayında desteklerin hangi tarihte hesaplara aktarılacağına ilişkin bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanmadı fakat geçtiğimiz aylardaki ödeme tarihi dikkate alınarak çeşitli tahminler yürütülüyor. Bu durumda, hanesinde bakıma muhtaç kişinin sorumluluğunu üstlenen vatandaşlara 9077 TL tutarındaki evde bakım maaşı ödemeleri 15 Eylül civarında sağlanabilir. Eylül ayının ortalarında evde bakım maaşının iletilmesi halinde de bakanlık resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile açıklamalarda bulunacak.

Exit mobile version