Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kırtasiye Yardımı Başvuruları Başladı! Perşembeye Kadar Başvuran Alacak

Kırtasiye yardımlarının detaylarına ilişkin ağustos ayının son günlerinde ülke genelindeki farklı belediyeler peş peşe açıklamalarda bulunmaya devam ediyorlar. 

Kırtasiye yardımlarının detaylarına ilişkin

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde dar gelirli hanelerde bulunan öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olabilmek için yeni projeler hayata geçirilmesi halinde resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlayacağı duyurular ile kamuoyunu bilgilendirmesi beklenirken, söz konusu desteklerin yanı sıra belediyelerin yardımları da merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu kapsamda, 29 Ağustos Perşembe gününe kadar devam edecek olan kırtasiye desteğine ilişkin Sivas Belediyesi’nin resmi internet sitesi üzerinden bilgilendirme metni yayınlandı. 

Kırtasiye Yardımı 2024 Ağustos

Sivas Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre kırtasiye desteği için başvurular 26 Ağustos tarihinde başladı ve 29 Ağustos tarihine kadar devam edecek. Sivas Belediyesi internet sayfasına giriş yaparak e-Devlet kullanıcı adı ve şifreyle başvurular iletilebilirken, desteğin ayrıntılarına ilişkin belediyenin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan bilgilendirme metninde:

‘’Belediyemiz tarafından şehirdeki ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik kırtasiye desteği sağlanacak. Belediyemizin https://online.sivas.bel.tr adlı resmi internet sitesi üzerinden e-devlet kullanıcı adı ve şifresi ile yapılacak başvurular neticesinde kriterlere uygun olan kişilere, şehirdeki kırtasiye esnafında geçerli olacak Gül Kart’lar dağıtılacak. Bu kartlar sayesinde vatandaşlar ihtiyaç duyduğu Kırtasiye ürünlerini şehirdeki yerel esnaftan temin edebilecek. Böylece vatandaşların ihtiyaçları karşılanırken yerel esnaf da desteklenmiş olacak’’ denildi.

Eğitim Yardımı Başvuruları 2024

Sivas Belediyesi kırtasiye desteğinin ayrıntılarına ilişkin resmi internet sitesi üzerinden bilgilendirmede bulunurken, ülke genelindeki farklı şehirlerde ikamet eden öğrenciler ve veliler de belediyelerin eğitim yardımlarını merak ediyorlar. Bu durumda, eylül ayının ilk günlerinde de eğitim desteği projeleri hayata geçirildikçe belediyelerin resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurular yayınlanabilir. Belediyelerin yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da farklı sosyal yardımların hayata geçirilmesi halinde açıklamalarda bulunacak.