Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kritik Toplantı Sonrası En Düşük Emekli Aylığı Açıklaması

En düşük emekli maaşının

En düşük emekli maaşının belirlenmesi için kritik toplantı bugün yapıldı. Toplantıya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler katıldı. Basına kapalı olarak yapılan bu toplantı sonrasında ilk açıklamalar da geldi. AK Parti TBMM Grubu’nun Grup Başkanı Abdullah Güler başkanlığında yaptığı toplantı sonrasında Güler açıklama yaptı.

En Düşük Emekli Maaşında Maliyet Açıklaması

En düşük emekli maaşı için maliyete dikkat çeken Abdullah Güler, bin TL’lik artışta dahi bütçede bir karşılığın olacağı ve ilgili bakanlıkların bu konudaki çalışmalarına devam ettiğini söyledi. “Tamamlayıcı işlem bu. 10 bin TL’ye kadar bir emekli sayımız var, bunların her birinin bin TL artışının getirdiği bütçe karşılığı var, yük var… Çalışma Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı çalışıyor.” diyerek bilgi veren Abdullah Güler, seyyanen zam yerine tamamlayıcı zamma vurgu yaptı.

AK Parti TBMM Grubu’nun Grup Başkanı Abdullah Güler
AK Parti TBMM Grubu’nun Grup Başkanı Abdullah Güler

“Asgari Ücrete Zam Yok”

Açıklamasında asgari ücrete zam yapılmasının gündemde olmadığını da söyleyen Güler “2024 yılı bütçemizden yaklaşık 1 trilyon gibi bir kaynağı emeklilik sistemine aktarıyoruz. Bu yük sadece vermekle olmuyor bütçe karşılığını da oluşturmanız gerekiyor.” diyerek sözlerini noktaladı.