Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

LPG’li Araçlara Sıcak Uyarısı

Hava sıcaklıklarının artması, özellikle

Hava sıcaklıklarının artması, özellikle eski ve bakımı aksatılan araçlar için büyük risk oluşturuyor. En tehlikeli araçlar ise LPG’li araçlar. Havaların sıcak seyrettiği son günlerde Türkiye’nin farklı noktalarından gelen yangın haberleri, riskin ne kadar yüksek ve tehlikeli olduğunu da gözler önüne serdi.

LPG’li Araçları Olanlar Dikkat!

Bakım tüm araçlar için gerekli olurken LPG’li araçlarda LPG bakımının da aksatılmaması gerekiyor. Periyodik bakımların yapılmaması halinde ise gaz sıkıntısı gibi durumlar aşırı sıcaklar nedeniyle y angınlara sebebiyet verebiliyor. Araçlarda meydana gelen yangınların büyük bir bölümünün ana sebebinin yakıt kaçağı olduğunu belirten uzmanlar ise benzin ve gaz kaçak kontrollerinin, bağlantı noktalarının sağlam olup olmadığı gibi periyodik bakımların yapılmasıyla yangınların önüne geçilebileceğini söyledi.

Bir aracın bagajında yer alan LPG tankı
LPG’li Araçlara Sıcak Uyarısı

Her Yıl ya da 10.000 KM’de Kontrol Şart!

LPG’li araçlarda her yıl ya da 10.000 KM’de bir kontrol yapılması gerektiğini söyleyen uzman isimler, süresi dolan LGP tanklarının da kullanılmaması gerektiği belirtildi. Kontrollerin yapılması halinde yangın riskinin ortadan kalkacağını ifade eden tamir ustaları ise araç sahiplerinin çok daha büyük zarar yaşamaması adına bakım yaptırması gerektiğini ifade ediyor.

Araçlar için yaz döneminde fan, su soğutma sistemlerinin de kontrol ettirilmesi öneriliyor.