Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Maaşlara YÜZDE 30 ZAM Geldi! Akşama Doğru Resmen Açıklandı

Ağustos ayının ortalarında geçtiğimiz

Ağustos ayının ortalarında geçtiğimiz süreçlerde olduğu gibi maaş zamlarına dair gelişmeler yakından takip ediliyor. 17-28 Ağustos tarihleri arasında SSK ve Bağkur emeklilerine zamlı maaşlar tahsis numarasının son rakamına göre hesaplara aktarılacak. Söz konusu maaş ödemelerinin başlayacak olması, temmuz ayında emekli ve memur maaş zamlarının netlik kazanması, asgari ücrete aralık ayında zam yapılacak olmasının yanı sıra ülke genelindeki farklı belediyelerde çalışan personeller de belediye yönetimleri ile sendikalar arasında gerçekleşen toplu iş sözleşmesi ve ek protokol görüşmelerinden çıkacak neticeleri merak ediyorlar. Bu kapsamda, toplu iş sözleşmeleri ve ek protokoller imzalandıkça maaş zamlarının detaylarına ilişkin kamuoyu bilgilendiriliyor.

Maaşlara Yüzde 30 Zam

Maaş zamlarına ilişkin ülke genelindeki farklı belediyeler her geçen gün yeni açıklamalarda bulunmaya devam ediyorlar. Bu çerçevede, Sivrihisar Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre belediye kadrolu işçileri ve Sivrihisar Belediyesi Danışmanlık Enerji Tarım Hayvancılık Gıda İnşaat Turizm Sanayi Ticaret A.Ş. personellerinin maaşlarında artışa gidildi. Yüzde 30 oranındaki zamma dair belediyenin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda:

‘’Belediyemiz kadrolu işçileri ve Sivrihisar Belediyesi Danışmanlık Enerji Tarım Hayvancılık Gıda İnşaat Turizm Sanayi Ticaret A.Ş. personellerimiz için güzel bir haberimiz var! Bugün belediye toplantı salonunda gerçekleşen ve Belediye Başkanımız Habil Dökmeci, Belediye Başkan Yardımcımız Enver Sadak, şirket yönetim kurulu başkanımız Fatih Genç, şirket müdürümüz Hüseyin Eroğlu, Belediye-İş Sendikası yetkililerinden Eskişehir Şube Başkanı Kemal Azak, Şube Başkan Yardımcısı Cengizhan Kaya ve sendika temsilcilerimizin katıldığı görüşmeler sonucunda, çalışanlarımıza %30 zam yapılması kararlaştırıldı. Ek protokolle alınan bu karar, personelimizin emeğinin karşılığı olarak büyük bir memnuniyetle karşılandı. Başkan Dökmeci, zamdan yararlanacak tüm personelimize hayırlı olsun dileklerinde bulunarak, bu süreçte emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Bu zam kararıyla, çalışanlarımızın refah seviyesini artırmayı ve belediyemizin güçlü kadrosunu daha da motive etmeyi amaçlıyoruz’’ denildi.

Toplu İş Sözleşmeleri Ağustos 2024

Sivrihisar Belediyesi yüzde 30 oranındaki zamma dair sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile bilgilendirmede bulunurken, yurt çapındaki farklı belediyelerde çalışan personeller de maaş zamlarına ilişkin gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Bu durumda, ağustos ayının sonuna kadar belediye yönetimleriyle sendikalar arasında toplu iş sözleşmeleri ve ek protokoller imzalandıkça maaş zamlarına, sosyal haklardaki iyileştirmelere dair kamuoyunu bilgilendiren duyurular yayınlanacak.