Mazot Desteği: Çiftçilere 8.4 Milyon Litre Yardım Sağlandı

Ağustos ayının son günlerine doğru ilerlerken üreticilere sağlanan mazot ve gübre destekleri ile ilgili belediyeler bilgilendirmede bulunmaya devam ediyorlar. 

Geçtiğimiz hafta cuma günü farklı alt başlıklardan oluşan ve yaklaşık 1.4 milyar TL tutarında olan tarımsal destek ödemesi ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarını aktarılmıştı. Ağustos ayının ikinci tarımsal destek ödemesinin verilmesinin ardından bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan duyurular ile kamuoyu bilgilendirilirken, ağustos ayının son günlerine doğru ilerlerken belediyelerin destekleri de yakından takip ediliyor. Belediyeler de üreticilere sunulan desteklerin ayrıntılarına ilişkin bilgi vermeye devam ediyorlar. 

Çiftçilere Mazot Desteği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre 2022 yılında başlayan uygulama ile 43.015 çiftçiye Çiftçi Kart dağıtımı sağlandı. Yüzde 100 hibeli olarak 8.432.925 litre mazot desteği verilirken, desteğin ayrıntılarına ilişkin belediyenin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan bilgilendirme metninde:

‘’Çiftçilerin en büyük gider kalemlerinden biri olan akaryakıt giderleri için Büyükşehir Belediyesi’nin en çok takdir edilen projesi mazot desteği hayata geçirildi. 2022 yılında başlayan uygulama ile 43 bin 15 çiftçi üreticiye çiftçi kart dağıtımı gerçekleştirildi. Yüzde yüz hibeli şekilde 8 milyon 432 bin 925 litre mazot desteği sağlayan Gaziantep Büyükşehir, Türkiye Petrolleri ile yapılan protokol kapsamında çiftçi kart sahibi tüm çiftçilere mazot alımlarında yüzde 6 indirim yapıldı. Çiftçilerden gelen talep doğrultusunda 2024 yılında yapılacak mazot desteğinin tarihini öne çekildi. ÇKS’ye kayıtlı 43 bin 015 çiftçiye bu yılda tarlasının boyutuna göre yapacağı 4 milyon 842 bin 800 litrelik akaryakıt desteği Ocak ayında değil Ekim ayında yapılacak’’ ifadelerine yer verildi.

Çiftçi Destekleri 2024 Ağustos

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi mazot desteği ile ilgili bilgilendirmede bulunurken, ülke genelindeki farklı şehirlerde ikamet eden üreticiler de belediyelerin desteklerinin yanı sıra, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tarımsal desteklerini merak ediyorlar. Tarım ve Orman Bakanlığı tarımsal destekleri genellikle cuma günleri ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına aktarıyor. Bu kapsamda, ağustos ayının son gününde farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destek ödemelerin verilmesi halinde bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanabilir.

Exit mobile version