Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Meteoroloji Açıkladı! Eylül Ayına Yağmurla Giriş Yapıyoruz

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ağustos ayının son gününde de yağış beklentilerine ilişkin resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgi veriyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ağustos

Eylül ayına çok az bir süre kala yurt genelindeki farklı şehirlerde ikamet eden vatandaşlar Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün güncel hava tahminlerini yakından takip etmeye devam ediyorlar. Bu çerçevede, Meteoroloji Genel Müdürlüğü de resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladığı duyurular ile yağış ihtimaline ilişkin bilgilendirmede bulunuyor. 31 Ağustos ile 1 Eylül tarihleri arasında Marmara’nın kuzeybatısında gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinin açıklanmasının ardından ayrıntılar merak konusu olurken, Meteoroloji’nin resmi internet sitesi üzerinden bilgi verildi. 

Marmara’da Yağmur Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre bugün saat 10.30 ile yarın saat 10.00 arasında Marmaray’ın kuzeybatısında kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Kırklareli, Edirne, Tekirdağ çevreleriyle İstanbul’da etkili olması beklenen yağışa ilişkin Meteoroloji’nin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan uyarıda:

‘’Bugün Marmara’da beklenen gök gürültülü sağanak yağışların; Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ çevreleri ile İstanbul’un Çatalca, Silivri, Arnavutköy ve Büyükçekmece ilçelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m2), Kırklareli’nin Demirköy ve Vize ile Tekirdağ’ın Saray ilçelerinde kuvvetli yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır’’ denildi.

Risklere Dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün bugün ve yarın etkili olması beklenen yağış ile ilgili resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı duyuru ile ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi riskler ortaya çıkabilir. Bu çerçevede, Marmara’nın kuzeybatısında beklenen kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış nedeniyle vatandaşların dikkatli olması gerekiyor. Eylül ayı boyunca ülke genelindeki pek çok şehirde hava sıcaklıklarının düşmesi beklenirken, söz konusu hava tahminlerine erişmek ve güncel gelişmeler ile ilgili bilgi edinmek isteyen kişiler de Meteoroloji’nin resmi internet sitesini, sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirler.