Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Microsoft’tan Sürpriz Android Yasağı Geldi

Microsoft, Çin’deki operasyonları için

Microsoft, Çin’deki operasyonları için tüm çalışanlarına yeni bir bildirim yaptı. Bu bildirimde, çalışanların Android işletim sistemini kullanmaması istendi. Android sistemlerinin yasaklanması sonrasında çalışanlar için tek seçenek olarak iPhone kaldı. Bu nedenle tüm Microsoft çalışanları Android modellerden iPhone’a geçiş yapmak zorunda. Eylül 2024 itibariyle başlayacağı belirtilen yasak, şirketin Secure Future Initiative (SFI) adındaki güvenlik girişimi kapsamında alındı.

Microsoft Android’i Neden Yasakladı?

Alınan bu karar sonrasında tüm dünyada Microsoft’un Çin’de neden Android sistemini yasakladığı sorusunu gündeme getirdi. Şirketten gelen açıklamalarda ise SFI güvenlik girişi için Android modellerin kapsam dışında tutulduğu ve güvenlik seviyesinin yükseltilmesi adına sadece iPhone modelleri ile SFI’nin kullanılabileceği ifade edildi.

Bu kapsamda ise şirket çalışanları şirketin güvenlik önlemleri nedeniyle sadece iPhone kullanabilecek. Şirket sistemlerine giriş yapan çalışanların bu sırada herhangi bir güvenlik ihlali yaşamaması adına iPhone ile sisteme giriş yapmasına izin verilecek. iPhone modelleriyle sisteme giriş yapacak çalışanlar aynı zamanda Microsoft’un  Microsoft Authenticator ve Identity Pass uygulamalarını da kullanacak.

iPhone 15 Verilecek

Microsoft Android kullanan ve iPhone sahibi olmayan çalışanlarına da iPhone 15 verileceğini açıklamış durumda. Çin’de Google Play Store olmaması ve güvenlik noktasında ek önlemlerin alınmak istenmesi nedeniyle Microsoft, Çin’deki operasyonları için böyle bir karar almak zorunda kalmış.