Netflix Dead Boy Detectives Dizisini İptal Etti

Dead Boy Detectives sadece bir sezonun ardından Netflix tarafından iptal edildi.

Dead Boy Detectives dizisi, öbür dünyaya gitmektense dünyada doğaüstü suçları çözmeyi tercih eden ölü arkadaşlar Charles Rowland (Jayden Revri) ve Edwin Paine’i (George Rexstrew) konu alıyor.

Kadroda ayrıca Hollyoaks’tan Kassius Nelson, Yuyu Kitamura, The Summer I Turned Pretty’den David Iacono, Jenn Lyon, You’nun yıldızı Lukas Gage, Briana Cuoco ve Supernatural’dan Ruth Connell yer alıyor.

Bu yılın Nisan ayında yayınlanan Dead Boy Detectives, üç hafta boyunca Netflix Top 10 İngilizce TV listelerinde kaldı. Ancak Variety’nin haberine göre, Neil Gaiman uyarlaması ikinci sezon için geri dönmeyecek.

Dizinin iptali, ekrana ulaşmak için çıktığı zorlu yolculuktan sonra özellikle hayal kırıklığı yarattı. Max ilk olarak 2021’de bir pilot bölüm siparişi vermiş, bunu ertesi yıl bir dizi siparişi izlemişti.

Orijinal sinopsis, “Bu, iki ölü İngiliz genç olan Edwin Payne ve Charles Rowland ile onların çok canlı arkadaşları Crystal Palace’ın merceğinden kayıp, keder ve ölümü araştıran bir hayalet hikayesine yeni bir yaklaşım. Yani, eski bir dedektiflik dizisine çok benziyor – sadece daha karanlık ve asitli,” diyor .

Dizi, Gaiman ve Matt Wagner tarafından DC için yaratılan karakterlere dayanıyordu ve daha sonra Dead Boy Detectives’in James Gunn ve Peter Safran’ın Max-DC içeriğine uymayacağına karar verildi.

Bu karar Netflix’in 2023 yılında diziyi satın almasına yol açtı. Dead Boy Detectives ilk olarak The Sandman çizgi romanında tanıtıldığından ve Netflix şu anda TV uyarlamasını yayınladığından, dizi Sandman evrenine güzel bir şekilde uyuyordu.

Dead Boy Detectives yayından kaldırılmış olsa da, Steve Coogan’ın kadroya katıldığının duyurulmasının ardından The Sandman 2. sezon için geri dönecek.

Dead Boy Detectives şu anda Netflix’te izlenebilir. The Sandman’in 1. sezonu Netflix’te izlenebilirken, 2. sezon için henüz bir yayın tarihi belirlenmedi.

Exit mobile version