Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Netflix’in Rebel Ridge Filmi Tüm Dikkatleri Üzerine Çekiyor

Yasal bir boşluk hakkında bir aksiyon-gerilim filmi kulağa çok sürükleyici gelmeyebilir ama Netflix’in yeni filmi Rebel Ridge tam da bunu kanıtlıyor.

Yasal bir boşluk hakkında

Popüler dijital içerik platformu Netflix’te yayınlanan Rebel Ridge filminin konusu merak ediliyor.

Terry (filmde John Boyega’nın yerini alan Aaron Pierre), küçük bir kasaba olan Shelby Springs’te kuzeni Mike’ın kefaletini ödemek üzereyken polisler tarafından kenara çekilir ve suç işlediğine dair hiçbir kanıt olmamasına rağmen parasına el koyarlar.

Terry parasını geri almaya çalışır, ancak memurlarının yaptıklarının yasal olduğunu iddia eden Şef Sandy Burnne (Don Johnson) tarafından engellenir. Kefalet ödenmediği takdirde Mike için hiçbir umudu kalmayan Terry, mahkeme katibi Summer (AnnaSophia Robb) ile beklenmedik bir müttefik bulur.

Çok geçmeden Terry’nin başına gelenlerin tek seferlik bir olay olmadığını keşfederler ve Shelby Springs’in kalbindeki bir komployu ortaya çıkarırlar. Ama aslında neler oluyor ve Mike bu işe nasıl karıştı?

Terry Muhtemelen Öldürüleceğini Biliyor

Terry’nin kuzeninin kefaletle serbest bırakılması konusunda bu kadar istekli olmasının nedeni, kuzeninin daha önce bir cinayet davasında tanıklık yapmış olmasıdır. Mike eyalet hapishanesine nakledilirse, Terry onun hedef alınacağını ve muhtemelen öldürüleceğini bilmektedir.

Ne yazık ki, Şef Mike’ın naklini öne çekince ve Terry’nin kefalet için 10.000 dolar verip geri kalanını polisin almasına izin verme teklifini reddedince durum böyle olur. Mike hapishanede ölümcül bir saldırıya uğrar ve Şef hatasını anlayarak parayı geri verir ve Terry’nin şehri terk etmesine izin verir.

Mike, Shelby Springs’te son iki yıl içinde tutuklanan ve 90 gün boyunca hapiste kalan birkaç kişiden sadece biriydi. Hiçbiri resmi olarak suçlanmamış ve hepsi hapis cezası bile gerektirmeyen suçlardan tutuklanmıştır.

Summer bu tuhaf tutuklamaları araştırmaktadır ve Terry’den yardım ister, ancak Terry sadece kasabadan gitmek istemektedir. Ta ki rüşvetçi memurlar Summer’a ilaç verip kariyerini ve kızının velayetini tehlikeye atarak soruşturmasını durdurmayı hedefleyene kadar.

Kolluk Kuvvetleri Vatandaşların Mülklerine El Koyar

Şef aslında Shelby Springs’de yasadışı bir şey yapmıyor. Rebel Ridge, gerçek olaylara dayanmayan kurgusal bir öyküdür, ancak Sivil Varlıklara El Koyma, uyuşturucuyla mücadele yönetmeliğindeki gerçek hayattaki bir boşluktur ve yasa dışı faaliyetlerden şüphelenilmesi halinde, hiçbir kanıt olmasa bile kolluk kuvvetlerinin vatandaşların mülklerine el koymasına izin verir.

Ancak Mike’ın başına gelenler Terry ve Summer’ın hedef alınmasının nedenidir. Mike’ın tutuklanmasına ilişkin araç kamerası görüntüleri departman aleyhine dava açılmasına yol açabilirdi ve Şef buna izin veremezdi.

İki yıl önce, kasabayı neredeyse iflas ettiren yasadışı bir aramanın ardından Şef’in adı haksız bir ölüm davasına karışmıştı. Departmanı temizlemesi ve “modernleştirmesi” için kendisine bir yıl süre verildi ama aslında bu, hakimin Şefi görevden almaya zorlamak ve polis sözleşmesini devlete devretmek için yaptığı bir oyundu.

Ancak, Şef’in başka fikirleri vardı ve sivil varlıklara el koyma yoluyla sağlıklı bir para akışı oluşturmaya başladı, gelirler sadece departmanı değil, aynı zamanda kasabanın maaş bordrosunu, kamu işlerini ve daha fazlasını da finanse etti.

Rebel Ridge şimdi Netflix’te izlenebilir.