Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Netflix’in The Perfect Couple Dizisi Dikkat Çekiyor

The Undoing’in haftalık bir televizyon etkinliği haline gelmesinden dört yıl sonra, Nicole Kidman ve yönetmen Susanne Bier bu kez Netflix’in canlı yeni cinayet gizemi için bir kez daha güçlerini birleştirdi.

The Undoing'in haftalık bir

Eğer kendinizi HBO’nun prestijli dizisi The Perfect Couple’ın etrafında dönen teorilere ve söylemlere kaptırdıysanız, The Perfect Couple’ın da aynı özelliklerin çoğuna sahip olduğunu söylemekten memnuniyet duyarız. Kısacası, merkezinde bir ceset olan, parlak, çoğu zaman abartılı bir drama.

Bir de saçının tek bir teli bile yerinde olmayan, tertemiz giyinmiş bir Nicole Kidman var.

Söz konusu ceset, sezonun düğününün arifesinde, zengin bir ailenin Nantucket’taki evinin sahiline vurur. Amelia Sacks evlenmek üzeredir ve aile reisi Greer Garrison Winbury, herkesin şüpheli olduğu bir soruşturmaya dönüşen bu olayın planlanması için hiçbir masraftan kaçınmamıştır.

Bir televizyon dizisi olarak Mükemmel Çift çok güzel hazırlanmış; sadece gözler için güneşli bir şölen değil, dizi anlatıyı ilerleten görsel ipuçlarını da zekice örüyor.

Dizi, Elin Hilderbrand’ın çok satan romanının ekran uyarlaması olsa da, Beyaz Lotus ile karşılaştırma yapmamak mümkün değil – ve bu her açıdan bir iltifat.

Netflix dizisi, karanlık konusunu sık sık pitoresk sahil şeridinin zengin sahneleriyle yan yana getiriyor ve periyodik olarak iyi bir önlem için atılan garip sıra dışı çizgi veya grup dans numarası (evet, gerçekten) ile.

Mükemmel Çift, Mike White’ın son HBO antoloji hitini anımsatan bir başka paralellikle, etkileyici bir topluluk kadrosunu bir araya getiriyor. Kidman’a Dakota Fanning, Liev Schreiber ve eski White Lotus konuğu Meghann Fahy eşlik ediyor – ve karakterleri de çoğunlukla sevimsiz oldukları kadar iğrenç derecede zengin.

Netflix’in 2021 yapımı gerilim filmi Behind Her Eyes’tan ya da Apple TV’nin çıkış yapan dizisi Bad Sisters’tan tanıyabileceğiniz Eve Hewson, dışlanmış kişi olarak öne çıkıyor.

Karakteri Amelia, evlenmek üzere olduğu ayrıcalıklı aileyi gözlemlediğiniz bir araç. Zenginlerin ve kötü şöhretlilerin dünyasına açılan bir köprü olan Hewson’ın performansı, diziyi bir şekilde temellendirmek için mükemmel bir çapa görevi görüyor.

Nicole Kidman’ın canlandırdığı ünlü romancı (ve kabus gibi kayınvalide) Greer Garrison Winbury ise tam tersine, olabildiğince dişli ve bunun için daha da çekici. Onun tarafında olmak zorunda olmayabilirsiniz ama kesinlikle başka tarafa da bakmak istemezsiniz.

Bir Susanne Bier yapımından beklemeniz gerektiği gibi, Mükemmel Çift katmanlarla oynuyor ve kadın karakterlerine özellikle odaklanıyor.

Kırmızı loş ışıkta bir televizyon ve televizyon ekranında Netflix logosu

Elbette dizi, sizi koltuğunuzun ucunda tutmayı başaran dolambaçlı bir cinayet gizemi ama kadınlar arasında bulunabilecek sevgi ve güvenlik gibi diğer temaların eklenmesi, dramayı gerçekten daha baş döndürücü yüksekliklere taşıyor.

Tıpkı kendisinden önceki The Undoing gibi – beklenmedik (bazıları tartışmalı diyebilir, biz parlak diyoruz) sonuyla altı çizilen – Susanne Bier’in hikaye anlatımına yaklaşımı bir kez daha klasik polisiyeye hoş bir yorum getirerek izleyicilere farklı hissettiren bir şey sunuyor.

Bununla birlikte, bazı küçük kusurları da yok değil. Sırlar su yüzüne çıktıkça ve ipler çözülmeye başladıkça, anlatı bazen geri dönüşlerle biraz karışabiliyor. Ancak kapsayıcı soruşturma konusu, ana zaman çizelgesi gibi davranarak olayları tekrar odak noktasına çekmeyi ve hikayeyi ileriye götürmeyi başarıyor.

Mükemmel Çift’te eğlenilecek çok şey var. Kendini çok ciddiye almıyor ve altı bölümlük sınırlı süresiyle (her biri 40 dakika ile 50 dakika arasında değişiyor) çok zahmetli bir ekran taahhüdü de değil.