Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Netflix’te Arayüz Değişikliği Yapılacak

Dünyanın en çok kullanılan

Dünyanın en çok kullanılan dijital izleme platformu Netflix’te TV uygulamasında değişiklik yapılacak. TV’lerde daha fazla kullanıldıkça ortaya çıkan ihtiyaçlara cevap vermek isteyen şirket, daha iyi bir navigasyon ve yenilenen tasarım ile kullanım sunmayı amaçlıyor. Şu anda test süreçleri yapılan uygulamanın yeni tasarımı paylaşıldı.

Netflix TV’de Değişecek

Yenilenen sürümde içeriklerle ilgili tüm bilgiler, tek sayfadan ulaşılacak. Böylece TV’lerdeki en büyük sorun olan dolaşım olabildiğince ortadan kaldırılmış olacak. Kullanıcılar bir içeriğin üzerine geldiğinde tüm bilgileri açılacak özel kutulardan görebilecek.  TV uygulamasının son bölümünde yer alan kategoriler menüsü tamamen uygulamadan kaldırılacak. Bu bölümde daha iyi dolaşım için sekmelere yer verecek. 3 sekmesinin yer alacağı bu bölümde anasayfa, dizi ve filmler yer alacak. Arama bölümü de anasayfada yer almaya devam edecek.

TV uygulamasında yer almayan izleme geçmişi de uygulamaya entegre edilecek. Böylece kullanıcılar izlediği, yarım bıraktığı içerikleri kontrol ederek izlemeye devam edecek. Netflix cephesinden gelen bilgilere göre yeni tasarımda üzerinde durulan konuların başında göz yorgunluğu geliyor. Bir diğer konu ise daha iyi bir dolaşım deneyimi sunabilecek.

Netflix TV uygulamasının  yeni önizlemesi
Netflix TV uygulaması böyle görünecek

Netflix Yenilikten Memnun

Yeni tasarımdan memnun olduğunu söyleyen Netflix Ürün İnovosyonu Kıdemli Direktörü Pat Flemming, “Abonelerin bir başlığın kendileri için doğru olup olmadığını daha kolay anlamalarını istedik” diyerek düşüncelerini dile getirdi. Şu anda kapsamlı bir test süreci geçiren Netflix, önümüzdeki günlerde tüm kullanıcılara bu yenilikleri sunacak.